Ριφιφί στις θυρίδες: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση – Ποιος είναι ο 58χρονος που συνελήφθη – Τι τον πρόδωσε

Εξιχνιάστηκε η υπόθεσης του “ριφιφί“‘ στις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στη σύλληψη ενός 58χρονου.

Ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στα σύνορα Χαλανδρίου-Ψυχικού.

Οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας ήταν πολύμηνες. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από την εξονυχιστική ανάλυση των δεδομένων που είχαν συλλέξει. Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και τελικά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 58χρονο.

Τον πρόδωσε το DNA

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (DNA) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Είναι σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος που συνελήφθη για το ριφιφί στις θυρίδες είναι ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της πασίγνωστης αισθητικού και τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη. Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο εντοπίστηκε DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας, κάτι που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Τι εντοπίστηκε στο σπίτι του

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 58χρονου, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κατσαβίδια, καθώς και
  • 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το χρονικό

Η κλοπή του περιεχομένου τεσσάρων θυρίδων αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας, ενώ από την πρώτη έρευνα των υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί τρεις ακόμη, στον ίδιο φωριαμό, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, βάσει των πρώτων καταθέσεων που πήραν από τα θύματα και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κλοπή διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά.

Μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε. Γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν «φάκελο» με τον κάθε πελάτη, τις φορές που πήγε στη θυρίδα του, την τσάντα που πιθανώς είχε μαζί του και την οποιαδήποτε «περίεργη» κίνησή του. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν όλους αυτούς τους πελάτες για πιθανή σχέση είτε μεταξύ τους είτε με υπάλληλο της τράπεζας, ακόμη και με κάποιον που να έχει συνταξιοδοτηθεί και εργαζόταν στο υποκατάστημα που έκλεισε και οι θυρίδες του μεταφέρθηκαν στην τράπεζα του Ψυχικού.

Όπως είχε αποκαλύψει η Realnews στα τέλη του προηγούμενου μήνα είχαν καταφέρει να φτάσουν σε ένα μικρό κύκλο δέκα πελατών, θεωρώντας ότι πιθανότατα μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δράστης ή οι δράστες της κλοπής. Μεταξύ αυτών, ήταν ένας άνδρας, επιχειρηματίας, σύζυγος γνωστής από τις πολλές τηλεοπτικές της εμφανίσεις «τηλεπερσόνας», που και η ίδια μάλιστα έχει πέσει θύμα ληστείας κατά το παρελθόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ