Ρέθυμνο: Ψάχνουν τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας της Σταυρούλας – Τι λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της

Του Κυριάκου Μαντούβαλου

Τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας της 47χρονης Σταυρούλας την Κυριακή το απόγευμα μέσα στην επιχείρηση της στον Πάνορμο Ρεθύμνου, αναζητούν οι Αρχές. Ο δράστης της άγριας δολοφονίας είχε την επιχείρηση του δίπλα από αυτήν της άτυχης γυναίκας, οπότε είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια έγινε προσπάθεια από τον 49χρονο να μετατραπούν σε ερωτικές. Ο δράστης, είναι πατέρας τριών παιδιών και μετά τη δολοφονία της γυναίκας επιχείρησε να βάλει τέλος και στη ζωή του. Αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο.

Η άτυχη 47χρονη ήταν μητέρα δυο παιδιών και φέρεται να είχε ζητήσει από τον δράστη να διακόψουν τις όποιες πιο προσωπικές σχέσεις είχαν. Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου έναν χρόνο η Σταυρούλα είχε ζητήσει από τον 49χρονο να μην την ενοχλεί. Όταν εκείνος έγινε πιεστικός, του είπε ότι θα πει στη σύζυγό του όσα συμβαίνουν. Αυτός συνέχισε να την παρενοχλεί, με αποτέλεσμα η 47χρονη να ενημερώσει τελικά τη σύζυγο του δράστη.

Παρά την ειδοποίηση της συζύγου και τη συνεχή άρνηση της Σταυρούλας να συνεχιστεί η σχέση, ο 49χρονος φέρεται να επέμενε και μάλιστα με πιεστικό τρόπο.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της άτυχης γυναίκας αναφέρουν ότι είχε απευθυνθεί στην αστυνομία ώστε να αναφέρει τις παρενοχλήσεις που δεχόταν από τον 49χρονο. Σε επικοινωνία του enikos.gr με την αστυνομική διεύθυνση Κρήτης, αποσαφηνίστηκε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη καταγγελία από την 47χρονη εναντίον του δράστη. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να μίλησε σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο ή σε κάποιον αστυνομικό, αλλά ατύπως, καθώς δεν υπολόγιζε σε τι σημείο μπορούσε να φτάσει ο γυναικοκτόνος.

Η 47χρονη ήταν δραστήρια επιχειρηματίας στον Πάνορμο και είχε ευρύ κοινωνικό κύκλο. Οι επιχειρηματίες της περιοχής παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις, καθώς τίποτα δεν προμήνυε όσα έγιναν χθες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Ο 49χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο, στο οποίο μεταφέρθηκε τα ξημερώματα, αφού είχε σταθεροποιηθεί η κατάστασή του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο Γ.Π. αφού διέπραξε τη δολοφονία, διέφυγε από το σημείο, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό. Εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στο μαντρί του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί.

Για τα αίτια που οδήγησαν στην όγδοη γυναικοκτονία μέσα σε οκτώ μήνες και τη δεύτερη που γίνεται στην Κρήτη (η πρώτη είχε γίνει στην αρχή του χρόνου στα Χανιά) διενεργεί προανάκριση η Διεύθυνση Ασφαλείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ