Ρέντης: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή των επεισοδίων – Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή των επεισοδίων που σημειώθηκαν στου Ρέντη, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Χθες Τρίτη (12/12) οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού, σύμφωνα με το MEGA.

Οι γιατροί για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σηψαιμίας, τον ακρωτηρίασαν στο πόδι το οποίο είχε τραυματιστεί από την ναυτική φωτοβολίδα. Ο 31χρονος παραμένει σε φαρμακευτική καταστολή, και οι γιατροί δεν έχουν δώσει ακόμα την εντολή σιγά σιγά να τον ξυπνούν. Θέλουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα και αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλο έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη βλάβες.

«Θα έχουμε συλλήψεις»

Παράλληλα, οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξαντλούν όλα τα περιθώρια για να φτάσουν στον καθοδηγητή της αιματηρής επίθεσης. «Υπάρχει πλήθος στοιχείων» τόνισε χαρακτηριστικά χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΙ. «Πρόκειται για τον άνθρωπο που που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως «θα έχουμε συλλήψεις».

Η Αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οικονόμου – Βρούτσης στον Άρειο Πάγο: Κατέθεσαν φάκελο με 200 άτομα που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά οπαδικής βίας

Φάκελο με τουλάχιστον 200 άτομα που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά οπαδικής βίας ανά την επικράτεια και προέρχονται απ’ όλες τις ομάδες προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης. «Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φάκελο περιλαμβάνονται, κυρίως, περιστατικά οπαδικής βίας που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο αλλά και στοιχεία που αφορούν την δράση συγκεκριμένων προσώπων.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης: «Yπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η επιλογή των χούλιγκαν έγινε βάση τα στοιχεία που διαθέτουν οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν “υψηλού κινδύνου” πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία» ενώ φαίνεται να εμπλέκονται και με την διάπραξη άλλων αδικημάτων όπως εκβιασμούς, ναρκωτικά, προστασία καθώς και ξυλοδαρμούς διαιτητών ή δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

«Πάμε έξω στους μπάτσους»

Ο 18χρονος από την πλευρά του, φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας σύμφωνα με τον 18χρονο που του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος των Αστυνομικών.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον υποκινητή καθώς φορούσε κουκούλα. Μία άλλη εκδοχή έδωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος τόνισε πως πιθανώς ο νεαρός φοβάται να μιλήσει.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κομβική η μαρτυρία ενός μάνατζερ γνωστού τράπερ

Κομβική είναι και η μαρτυρία ενός μάνατζερ γνωστού τράπερ και οργανωμένου οπαδού, ο οποίος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο το βράδυ της Πέμπτης.

«Εκείνο το βράδυ βρισκόμουν στο γήπεδο. Είχα πάει να αφήσω τα πανό και εκείνη την ώρα κάποιοι μου είπαν ότι θα γίνουν επεισόδια και ότι επρόκειτο να επιτεθούν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν απ’ έξω. Εγώ έφυγα πριν αρχίσουν τα επεισόδια» φέρεται να είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ