Ρέντης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον «καθοδηγητή» – Σκληρός πυρήνας 4-5 ατόμων που είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια

Ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαριά τον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ οι έρευνες των Αρχών για τον «καθοδηγητή» της δολοφονικής επίθεσης συνεχίζονται. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο άτομο που έδωσε την εντολή και σε όσους προμήθευσαν με «πολεμοφόδια» τους χούλιγκαν.

Ρέντης: «Νονός» της νύχτας που δολοφονήθηκε ήταν ο «αρχηγός» των χούλιγκαν – Η ιεραρχία και οι κανόνες επικοινωνίας

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από την κατάθεση του 18χρονου στους αστυνομικούς ο «καθοδηγητής» έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων οδηγώντας τους ταραξίες στο πάρκινγκ του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου ένα άλλο άτομο είχε με αυτοκίνητο μεταφέρει τα «πολεμοφόδια» τα οποία χορήγησε στους χούλιγκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται να υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 4-5 ατόμων που είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια αλλά και στη χορήγηση των «πολεμοφοδίων» μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Σε αυτούς έχει εστιάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να μπορέσει να τους ταυτοποιήσει, να τους εντοπίσει και στη συνέχεια να τους συλλάβει.

Ρέντης: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια – Χούλιγκαν ρίχνουν φωτοβολίδες και τρέχουν να κρυφτούν στο γήπεδο

Στη μάχη αυτή έχουν πέσει όλα τα μέσα που διαθέτουν οι Αρχές, ενώ γίνεται αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου στοιχείου. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου έχουν σταλεί όλα όσα βρέθηκαν στο γήπεδο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα.

Σημειώνεται πως έχει γίνει χαρτογράφηση αλλά και κάποιες προσαγωγές γνωστών οπαδών προκειμένου να δώσουν κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τα όσα έγιναν με την ελπίδα τις επόμενες ημέρες να δούμε και νέα εντάλματα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επεισόδια στου Ρέντη: «Έχω χάσει παιδί και ξέρω πως νιώθει η μάνα του αστυνομικού», λέει η μητέρα του 18χρονου

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται, για πέμπτη ημέρα, ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Δευτέρα, αναμενόταν ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο έχει ανοίξει μια χαραμάδα αισιοδοξίας με τη μείωση των φαρμάκων που του χορηγούνται σχετικά με την πηκτικότητα του αίματός του και φάνηκε να ανταποκρίνεται θετικά ή τουλάχιστον δεν παρουσίασε επιδείνωση η κατάστασή του.

Οι δύσκολες ώρες όμως παραμένουν και για τον ίδιο τον αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά και για τους γονείς του, που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην Αθήνα, αλλά και για φίλους και συναδέλφους που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι και οι στιγμές που βιώνουν όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο με την ανταπόκριση του κόσμου στην αιμοδοσία που γίνεται για τις ανάγκες την νοσηλείας του. Μάλιστα ο κόσμος που σπεύδει δεν είναι μόνο αστυνομικοί ή γνωστοί του βαρύτατα τραυματισμένου αστυνομικού αλλά και απλοί πολίτες, άγνωστοι με την οικογένεια που αγωνιά. Αίμα πήγε να δώσει και ένας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης, όπου και σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ