Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Γιακουμάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Δίωξη έφτασε στα ίχνη τριών ατόμων που διαχειρίζονταν το blog με τα υβριστικά σχόλια για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής. 

Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή Πληροφορικής στα ΤΕΙ Αθήνας, έναν 28χρονο φοιτητή μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη καθώς και για έναν 50χρονο που στο παρελθόν έχει διαπράξει ανθρωποκτονία, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται καθώς την ώρα που οι Αρχές έφτασαν στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη αυτός κατάφερε να διαφύγει από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου. Αξίζει να αναφερθεί και η αντίδραση του πατέρα του 25χρονου, ο οποίος μόλις είδε την αστυνομία στο σπίτι και πληροφορήθηκε για την υπόθεση χαστούκισε το γιο του.

Πως έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ίχνη τους

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη των τριών ατόμων από τα στοιχεία που έδωσε η Google και τώρα μένει να εξεταστεί αν οι τρεις διαχειριστές του blog είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι οποίοι τον εκφόβιζαν. Πάντως, κανένας από τους τρεις δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, θρίλερ εξελίσσεται σχετικά με ένα ακόμη ηλεκτρονικό ίχνος το οποίο πιθανόν παραπέμπει σε τέταρτο πρόσωπο, με τις αρχές να περιμένουν απαντήσεις από το Twitter. 

Όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Δίωξη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Βαρύτατες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Και οι τρεις κατηγορούνται για τα αδικήματα «της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου» ενώ ο 50χρονος ο οποίος είναι σεσημασμένος κατηγορείται και για απείθεια, καθώς διέφυγε.

Σημαντική η κατάθεση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη η οποία ήταν ένα από τα τελευταία άτομα που μίλησαν μαζί του στο τηλέφωνο. Η κατάθεσή της κρίνεται σημαντική καθώς τα τελευταία τηλεφωνήματα μάνας και γιου ήταν μεγάλης διάρκειας.

Η συνάντηση Πανούση – Τσούκαλη

Τέλος, το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει τον άτυχο Βαγγέλη να υφίσταται bullying από τους συμφοιτητές του.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου 

 

Διαβάστε επίσης

Σφιακιανάκης: Ερευνάται κι άλλο ηλεκτρονικό ίχνος – ΒΙΝΤΕΟ

Σεσημασμένος ο 50χρονος υβριστής του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος καταζητείται

Ηξερε τι συμβαίνει στον Βαγγέλη ο φοιτητής από τη Μυτιλήνη που έγραφε τα υβριστικά σχόλια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ