Ραφαέλα Πιτσικάλη: Η σπαρακτική ανάρτηση του πατέρα της – «Πάλευε κάθε μέρα με το τέρας. Έγινε ένας άγγελος»

Σπαρακτικά είναι τα λόγια του πατέρα της Ραφαέλας Πιτσικάλη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη ύστερα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ο Ανδρέας Πιτσικάλης συγκινεί με την ανάρτησή του στο Facebook.

Μεταξύ άλλων γράφει ότι «η Ραφαέλα μας ήταν τόσο νέα και τόσο σπουδαία μέχρι και την τελευταία στιγμή». Ο πατέρας της τόνισε ότι «πάλευε κάθε μέρα με το τέρας. Έγινε ένας άγγελος».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε το έργο σου Ραφαελίτσα μου και ό, τι είχες ονειρευτεί για να είσαι ευτυχισμένη».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ανδρέα Πιτσικάλη:

«Η Ραφαέλα μας ήταν τόσο νέα και τόσο σπουδαία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πίστευε και ήθελε να γίνει καλά. Πάλευε κάθε μέρα με το τέρας. Έγινε ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος έφυγε από την οικογένειά μας. Θα συνεχίσουμε το έργο σου Ραφαελίτσα μου και ότι είχες ονειρευτεί για να είσαι ευτυχισμένη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τον καθένα σας ξεχωριστά που από το υστέρημά του δώσατε παράταση ζωής στη Ραφαέλα μας. Να είστε όλοι πάντα καλά και να έχετε την υγεία σας. Σ’ αγαπάμε παιδί μου και μας λείπεις πολύ.  Μπόρα ήταν και πέρασε.  Θα έρθουμε να σε βρούμε εκεί που είσαι. 24.01.2024».

Τα συγκινητικά λόγια της αδελφής της

H αδελφή της, Μαρία αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων σε δική της ανάρτηση στα social media: «Με ενέπνευσες, με έκανες πιο δυνατή, πιο χρωματιστή, μα κυρίως με έκανες να εκτιμήσω την κάθε στιγμή».

Η ανάρτηση της αδελφής της Ραφαέλας:

«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όσο εμείς δεν τους ξεχνάμε. Με ενέπνευσες, με έκανες πιο δυνατή, πιο χρωματιστή μα κυρίως με έκανες να εκτιμήσω την κάθε στιγμή. Έγινες άγγελος. Σ’ ευχαριστώ για όλες τις στιγμές μας, γενναίο μου πλάσμα. Είμαι περήφανη που είμαι αδελφή σου. Εύχομαι μια μέρα τα παιδιά μου να σου μια σου μοιάσουν. Θα έρθω να σε συναντήσω αδελφούλα μου. Μπόρα είναι και πέρασε. Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου. Σ’ αγαπώ».

@marypitsikali Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όσο εμείς δεν τους ξεχνάμε.Με ενέπνευσες, με έκανες πιο δυνατή, πιο χρωματιστή μα κυριώς με έκανες να εκτιμίσω την κάθε στιγμή.Έγινες άγγελος🤍Σ’ευχαριστώ για όλες τις στιγμές μας γενναίο μου πλάσμα.Είμαι περήφανη που είμαι αδερφή σου. Εύχομαι μια μέρα τα παιδιά μου να σου μια σου μοιάσουν. Θα έρθω να σε συναντήσω αδερφούλα μου.Μπόρα είναι και πέρασε🌈.Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου🕊️ Σ’αγαπώ #rafaelapitsikali ♬ Nero Sti Varka – Martha Frintzila & Orestis Ntantos

Η Ραφαέλα νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της την μητέρα της και πολύ συχνά τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν και στα Χανιά για να είναι δίπλα στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η αλληλεγγύη και η αγάπη, ήταν η αφορμή για να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και η Ραφαέλα να νοσηλευτεί στο αντικαρκινικό κέντρο των ΗΠΑ.

Η Ραφαέλα διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing τον Ιούνιο του 2020 και η εισαγωγή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», για την πρώτη εγχείρηση στην Ελλάδα έδωσε, αρχικά, ελπίδες. Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023 υπήρξε και δεύτερη υποτροπή. Έτσι, ήταν αναπόφευκτη η απόφαση η Ραφαέλα να φύγει για τις ΗΠΑ. Στις 8 Αυγούστου ξεκίνησε ο νέος «γολγοθάς» της νεαρής γυναίκας, που, δυστυχώς, δεν είχε την επιθυμητή έκβαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ