Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βίντεο από κάμερες και μαρτυρίες αναζητούν οι αρχές – Τα νεότερα για τους τρεις τραυματίες

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες το πρωί του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καβγά μεταξύ των τριών τραυματιών από την Κρήτη και των δύο επιβαινόντων ενός μαύρου τζιπ, που περνούσε έξω από γνωστό κλαμπ. Ένας εκ των επιβαινόντων στο όχημα, πυροβόλησε εναντίον της παρέας που είχε έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη για πάρτι γάμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της επίθεσης, λαμβάνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και περίοικους. Όταν οι γιατροί δώσουν το «πράσινο φως» αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από τους τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Πρόκειται για δύο αδέλφια και ένα φίλο τους. Τα δύο αδέλφια είναι ηλικίας 28 και 33 ετών, ενώ ο φίλος τους είναι ηλικίας 28 ετών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως και οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ένας χειρουργήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και οι άλλοι δύο φέρουν, επίσης, τραύματα στο κεφάλι και υπάρχει ενδεχόμενο να χειρουργηθούν εντός της ημέρας, εάν κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς. Προς το παρόν νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του τζιπ, όπου επέβαιναν οι δράστες. Ήδη, έχουν συλλέξει τέσσερις κάλυκες από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Την στιγμή των πυροβολισμών, φέρεται να ήταν μπροστά και ο πορτιέρης του κλαμπ.

Οι αρχές εξετάζουν μαρτυρίες ότι πριν από τους πυροβολισμούς υπήρξε ένταση μεταξύ των εμπλεκομένων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το πώς και το γιατί ξεκίνησε ο καβγάς, ωστόσο, μάρτυρες αναφέρουν ότι η λογομαχία ήταν έντονη. Ακόμη ένα σενάριο που εξετάζεται, αν και θεωρείται λιγότερο πιθανό, είναι οι τρεις νεαροί να τραυματίστηκαν κατά λάθος και να ήταν άλλος ο στόχος των άγνωστων δραστών.

Το χρονικό

Με αφορμή έναν καβγά μεταξύ των τριών τραυματιών από την Κρήτη και των δύο επιβαινόντων του τζιπ που περνούσε έξω από το κλαμπ, σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς, σήμερα (16/12) το πρωί, στο Γκάζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η παρέα των 6-7 Κρητικών είχε βγει από νωρίς για να διασκεδάσει, καθώς ένας από αυτούς παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου και έκαναν μπάτσελορ πάρτι. Πέρασαν από διάφορα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, και περίπου στις 03:00 πήγαν σε ένα κλαμπ στη συμβολή των οδών Ευάδνης και Πειραιώς.

Κατά τις 06:00 το πρωί, βγήκαν από το νυχτερινό κέντρο, και στη συνέχεια πήγαν να φάνε σε μία πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, κοντά στο κλαμπ όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί. Λίγη ώρα αργότερα, κάποιος από την παρέα φώναξε την ώρα που περνούσε ένα τζιπ Range Rover.

Τότε, το αυτοκίνητο σταμάτησε, και δύο άτομα, πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, κατέβηκαν από το όχημα και προσέγγισαν την παρέα των Κρητικών. Ένας εκ των δύο δραστών, χαστούκισε τον έναν Κρητικό, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αντιδράσουν. Εκείνη την στιγμή, ο δεύτερος από τους επιβαίνοντες του τζιπ, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

H ανακοίνωση του κλαμπ

Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μέσω story στο Instagram, αναφέρθηκε στο αιματηρό επεισόδιο.

«Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί».

Δείτε φωτογραφίες

Γκάζι πυροβολισμοί Γκάζι πυροβολισμοί

Γκάζι πυροβολισμοί

Γκάζι πυροβολισμοί Γκάζι πυροβολισμοί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ