Πυροβολισμοί στην Κρήτη: Εκτός κινδύνου οι τραυματίες – Οι σφαίρες έπεσαν «βροχή»

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες από το αιματηρό περιστατικό που συνέβη σε κεντρικό σημείο του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη οι τρεις τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο γόνατο, ο 22χρονος πολίτης στον μηρό και επίσης στο μηρό έχει τραυματιστεί ο 36χρονος δράστης, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Ο 36χρονος φυγόδικος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στην περιοχή του Γαζίου, όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μεσημέρι ένας αστυνομικός είδε τον 36χρονο άνδρα να κατεβαίνει από το όχημά του και να πηγαίνει προς μία καφετέρια. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

πυροβολισμοί Κρήτη

Στο σημείο έφτασαν με διακριτικό τρόπο άνδρες της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να τον πλησιάζουν προκειμένου να συλλάβουν τον φυγόδικο.

Μόλις ο 36χρονος αντιλήφθηκε τι θα συνέβαινε έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Μία σφαίρα βρήκε έναν 22χρονο νεαρό που καθόταν σε καφετέρια και τον τραυμάτισε. Μία δεύτερη σφαίρα τραυμάτισε έναν 35χρονο αστυνομικό. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί πλησίασαν και ακινητοποίησαν τον 36χρονο συλλαμβάνοντάς τον, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε.

Βροχή οι… σφαίρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της Σήμανσης που βρέθηκαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 10 κάλυκες που βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ παράλληλα σφαίρες βρήκαν τον τοίχο του πρώτου ορόφου ενός σπιτιού και προκάλεσαν και φθορές σε τζαμαρία καταστήματος.

πυροβολισμοί Κρήτη

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως οι πυροβολισμοί έπεφταν… βροχή και σε κάθε κατεύθυνση.

Ο 36χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε κρυμμένη στο αυτοκίνητό του ποσότητα κοκαΐνης αλλά και ένα όπλο, που κατέχει παράνομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ