Πυροβολισμοί στα Γλυκά Νερά: Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Τα κοινά σημεία με την μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου στον Γέρακα

Μνήμες από την μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα, ξύπνησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά, το πρωί της Δευτέρας (26/12).

Γλυκά Νερά: Πώς συνδέονται οι πυροβολισμοί με τη δολοφονία 38χρονου σε βενζινάδικο στον Γέρακα – «Ήταν προειδοποιητικό μήνυμα»

Άγνωστοι δράστες «γάζωσαν» το βενζινάδικο που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου 77. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή που ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο, τύπου Smart, κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Την ώρα που περνά μπροστά από το βενζινάδικο, μειώνει ταχύτητα και ο συνοδηγός βγάζει το χέρι του από το παράθυρο.  Πυροβολεί τουλάχιστον δύο φορές στον αέρα, και αμέσως το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται από το σημείο, με κατεύθυνση προς την Παιανία.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο στα Γλυκά Νερά

Πυροβολισμοί έξω από βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά

Στο μικροσκόπιο το αυτοκίνητο των δραστών

Την στιγμή των πυροβολισμών στο πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ένας εργαζόμενος της επιχείρησης που δεν τραυματίστηκε.  «Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό, σηκώθηκα όρθιος να δω τι γίνεται και είδα τον συνοδηγό να πυροβολεί εν κινήσει», δήλωσε ο φύλακας του βενζινάδικου. Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και από τις Αρχές εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η εκτέλεση του 38χρονου στον Γέρακα σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας.  Εξάλλου, το βενζινάδικο ανήκει στην οικογένεια του 38χρονου, ο οποίος είχε εκτελεστεί στο πρατήριό του επί της Λεωφόρου Μαραθώνος.  Όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι πυροβολισμοί στα Γλυκά Νερά αποτελούν «προειδοποιητικό μήνυμα» και κάνουν λόγο για «μήνυμα εκφοβισμού».

Οι αστυνομικοί αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο σημείο και να διαφύγουν. Επίσης, ερευνούν το όχημα που χρησιμοποίησαν είναι κλεμμένο ή όχι.

Τα κοινά σημεία των δύο επιθέσεων σε Γλυκά Νερά και Γέρακα

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο 38χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα, εκτελέστηκε όταν έφθασε στην επιχείρησή του και βγήκε από το αυτοκίνητό του.  Οι ασύλληπτοι μέχρι και σήμερα δράστες, τον πυροβόλησαν περισσότερες από 30 φορές. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα βαν και σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, το εγκατέλειψαν βάζοντάς του φωτιά.

Ο πατέρας του είχε καταγγείλει κυκλώματα προστασίας που σκότωσαν τον γιο του επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους.

«Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και κυρίως δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος», αναφερόταν στην ανακοίνωση της οικογένειας του 38χρονου.

«Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμένες καταγγελίες στις αρχές για τον πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει επιχειρηματίας καυσίμων καθαρός, χωρίς να  κάνει λαθρεμπόριο, καυσίμων ή να μην είναι υπόδουλος κακοποιών.  Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια και ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των μπράβων», είχε δηλώσει ο πατέρας του 38χρονου.

Όπως είχε γράψει τότε το enikos.gr, οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για δολοφονία στο πλαίσιο του πολέμου των νονών της νύχτας, που μαίνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς σε βάρος του 38χρονου, είχε σχηματιστεί δικογραφία το 2014, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην ομάδα πολύ γνωστού νονού της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 2018.

Το 2018 δράστες είχαν προσεγγίσει το βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στον Γέρακα, είχαν πυροβολήσει και φέρεται να είχαν εκτοξεύσει και χειροβομβίδα.

Κατά πληροφορίες, ο 38χρονος είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση των πρατηρίων καυσίμων που είχε ο πατέρας του στην περιοχή, ενώ φέρεται να είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο παρεμφερής τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι πιστολέρο και στις δύο επιθέσεις, αλλά κυρίως το γεγονός ότι πυροβόλησαν εναντίον ενός πρατηρίου που ανήκει στην οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία, δίνει στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες ή για στενούς συνεργούς τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ