Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Οι χειριστές δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το την πτώση του αεροσκάφους στα Χανιά, καθώς προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι δύο χειριστές δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Κρήτη: Φίλοι στη ζωή και στον θάνατο – Θρήνος για τους δύο νεκρούς του μοιραίου αεροσκάφους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι δύο χειριστές του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στην Κρήτη δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση, ούτε έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα ήταν καλοί φίλοι και συχνά πραγματοποιούσαν μαζί πτήσεις. Ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο συγκυβερνήτης 61 χρονών μέλος της ίδιας Αερολέσχης και πατέρας δύο παιδιών.

Χανιά: «Παρακολουθούσα το στίγμα του στο κινητό», δήλωσε ο γιος του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με πληροφορίες τις ίδιες πληροφορίες, με δεδομένη την πολύ μεγάλη εμπειρία του άτυχου κυβερνήτη, δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης με απότομη κλίση προς τα κάτω, ενώ εξαιτίας της χαμηλής πτήσης είναι πολύ πιθανό, να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο θυμάτων, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, ενώ τα συντρίμμια θα μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ