Βόλος: Τι έδειξε το πρώτο αλκοτέστ στον οδηγό μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα πάνω από τα επιτρεπτά όρια φαίνεται πως οδηγούσε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον παππού  και το άτυχο βρέφος στο Βόλο.

Σύμφωνα με το Mega, στον άτυπο έλεγχο της τροχαίας το αλκοολόμετρο έδειξε 0,85 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, την ώρα που τα επιτρεπτά όρια είναι 0,10 – 0,40.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κρίσιμο ερώτημα πλέον είναι το 0,85 που έβγαλε το άτυπο αλκοτέστ τι μπορεί να σημαίνει για τα αποτελέσματα της αιμοληψίας που αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.

Ο επίκουρος καθηγητής Χημείας, Μιχάλης Χάλαρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό κι εξήγησε: «0,85 γραμμές σε ένα αλκοοτεστ σημαίνει ότι η συγκέντρωση που υπάρχει στο αίμα αντιστοιχεί περίπου σε 1,30 γραμμάρια ανά λίτρο. Είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και σημαίνει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ».

Ακριβώς γιατί τα επιτρεπτά όρια στην περίπτωση αιμοληψίας ανέρχονται στο 0,20 έως το 0,80. Ο καθηγητής εκτιμά πως σε τέτοιες συγκεντρώσεις οινοπνεύματος ο εκάστοτε οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ίσως και εντός της ημέρας αναμένεται βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ