Πτήσεις της Emirates: «Μεθοδευμένη στοχοποίηση από την Τουρκία» καταγγέλλει ο 35χρονος – Τι λέει ο συγκάτοικος του

Σπάει τη σιωπή του ο 35χρονος Τούρκος που θεωρήθηκε ύποπτος, προκαλώντας αναστάτωση σε δύο πτήσεις της Emirates στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το πρόσωπο “κλειδί” μιλώντας στον Alpha, έκανε λόγο για «μεθοδευμένη στοχοποίηση», κατηγορώντας ουσιαστικά τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

«Το πρωί της Πέμπτης (10/11) ήμουν 4 ώρες στην αμερικανική πρεσβεία. Έχουν το διαβατήριό  μου, τα πάντα. Είχα πάει για τη βίζα. Με ρώτησαν, μεταξύ άλλων, αν είχα σχέσεις με τον ISIS και τους απάντησα, καμία… Τελείωσε εκεί. Κι αφού επέστρεψα σπίτι μου, έγινε όλη αυτή η απίστευτη ιστορία για εμένα, σε ένα αεροπλάνο στο οποίο δεν ήμουν μέσα καν, ενώ εγώ ήμουν σπίτι μου στην Αθήνα, σε γνωστούς σε όλους διεύθυνση», αναφέρει.

«Αυτό το οποίο φαίνεται για τον ίδιο ακατανόητο είναι πως ενώ μιλούσε στην αμερικανική πρεσβεία μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ύστερα από πέντε ώρες συνέβη αυτό το γεγονός», υποστηρίζει ο δικηγόρος του, Α. Σιδέρης.

Σύμφωνα με τον 35χρονο οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας βρήκαν – άγνωστο πώς – και χρησιμοποίησαν ακόμη και οικογενειακή του φωτογραφία για να τον εμπλέξουν. Όπως λέει, έφτιαξαν ένα fake προφίλ στο διαδίκτυο, όπου τον εμφανίζουν να υμνεί τον ISIS και τους Ταλιμπάν. Σε αυτό ανήρτησαν μια αδημοσίευτη οικογενειακή φωτογραφία, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι τον έβαλαν στην “κόκκινη” λίστα που στέλνουν στην Ιντερπόλ για να τον μπλοκάρουν είτε στα σύνορα, είτε σε διεθνή πτήση.

«Μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου εξαιτίας μου, κι ενώ δεν ήμουν καν μέσα, φοβήθηκα. Λίγο πριν επικοινωνήσουμε σήμερα, είδα δημοσιευμένη φωτογραφία της οικογένειας μου, που δεν έχω κοινοποιήσει πουθενά, ποτέ. Και ανακαλύπτω τώρα πως υπάρχει πλαστός λογαριασμός στο όνομά μου, με σχόλια υποτίθεται δικά μου υπέρ του ISIS και των Ταλιμπάν. Προφανώς οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έστησαν το ψεύτικο προφίλ, τάχα πως είμαι τρομοκράτης. Έβαλαν και τη φωτογραφία της οικογένειά μου για να φαίνεται αληθινό, για να με εμπλέξουν» τονίζει ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος.

Ο 35χρονος είχε φαρμακείο στη Μαλάτια της Τουρκίας και συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ στη συνέχεια έφυγε ως πρόσφυγας από την Τουρκία. Εργάζεται ως ειδικός υπολογιστών, ενώ η σύζυγός και το παιδί του βρίσκονται στις ΗΠΑ, όπου και εκείνος θέλει να πάει.

Οι ελληνικές Αρχές, όπως λέει, του εξήγησαν πως πρόκειται για παρεξήγηση.

Από την πλευρά του ο συγκάτοικος του διαψεύδει ότι είναι εκείνος που έστειλε το λεγόμενο email για να στοχοποιήσει τον 35χρονο ως τρομοκράτη. Μιλώντας στον ALPHA, αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει ότι ευελπιστεί να βρεθεί ο υπεύθυνος που προκάλεσε την αναστάτωση.

Ο συγκάτοικος του 35χρονου είναι ομοεθνής του, εκπαιδευτικός, ο οποίος ήρθε και αυτός στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τις διώξεις Ερντογάν. Οι δυο τους συγκατοικούν εδώ και δύο μήνες σε σπίτι στη Νέα Σμύρνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ