Σοκ στις ΗΠΑ: Έβαζαν το παιδί τους να κοιμάται στο σπιτάκι του σκύλου γιατί δεν χωρούσε σε… 130 τ.μ.

Μια συγκλονιστική ιστορία για ένα αγόρι εννέα ετών από τις ΗΠΑ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο πατέρας του και η μητριά του το ανάγκαζαν να μένει στο σπιτάκι του σκύλου, στην αυλή, μέσα στο κρύο.

Στις 19 Οκτωβρίου, το παιδί βρέθηκε κλειδωμένο στο κλουβί του σκύλου έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στο Λέξινγκτον της Βόρειας Καρολίνας.

Σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα που ενημέρωσε την αστυνομία  ο 9χρονος κοιμόταν από τον περασμένο Απρίλιο στο σπιτάκι του σκύλου, πάνω σε μια στοίβα από άχυρα χωρίς παπούτσια, και ντυμένος με νωπά από την υγρασία ρούχα. Το παιδί αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι το έβαζαν να μένει στο σπιτάκι του σκύλου, επειδή δεν είχαν χώρο στο σπίτι που ήταν 130 τμ., και στο οποίο έμεναν ο πατέρας του, η μητριά του, η θεία του και τέσσερα αδέλφια του.

σπίτι σκύλου ΗΠΑ

Ο πατέρας του, Jonathan Starr, 32 ετών, η μητριά του, Sarah Lynette Starr, 40 ετών, αλλά και η θεία του παιδιού Shelley Lucille Barnes, 56 ετών, έχουν συλληφθεί και έχουν ήδη προφυλακιστεί, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες για την παραμέληση και κακοποίηση του 9χρονου. Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το παιδί είναι ξεκάθαρα απάνθρωπες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail προκαλούν σοκ. Το 9χρονο σήμερα αγόρι, ήταν τότε μόλις ενός έτους. Φορά την πάνα του, κρατά το μπιμπερό στα χέρια και χαμογελά, ενώ είναι κλειδωμένο σε ένα παρόμοιο κλουβί για σκύλους, ανάμεσα σε κουβέρτες και παιχνίδια.  Δεν ήξερε ότι αυτή η απόκοσμη φωτογραφία, που τραβήχτηκε πριν από οκτώ χρόνια,  θα ήταν ο προάγγελος όσων τελικά ακολούθησαν.

O πατέρας του 9χρονου, Jonathan Starr, είχε παντρευτεί το 2017 την Sarah που είχε ήδη δύο παιδιά από προηγούμενη σχέση. Το ζευγάρι απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Η οικογένεια έμενε στην Καλιφόρνια, κοντά στην παραλία Huntington, απ’ όπου κατάγεται η Sarah. To 2018 το σπίτι τους καταστράφηκε από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

Φαίνεται ότι μετακόμισαν στη Βόρεια Καρολίνα αμέσως μετά προκειμένου  να ζήσουν με την θεία της Sarah, την 56χρονη Shelley.  Η θεία έχει βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς έχει συλληφθεί 34 φορές τόσο στη Βόρεια Καρολίνα όσο και στην Καλιφόρνια για απάτη και άλλα αδικήματα.

Λίγο μετά τον ερχομό του πέμπτου παιδιού της οικογένειας τον περασμένο Φεβρουάριο, το 9χρονο αγόρι εξαφανίστηκε από τους λογαριασμούς της θετής μητέρας του στα social media. Μάλιστα, σε μερικές φωτογραφίες, είχε περικοπεί το πρόσωπό του, προκειμένου να μην φαίνεται.  Η ξαφνική εξαφάνισή του ανησύχησε τους φίλους της, που άρχισαν να την ρωτούν τι έχει συμβεί με τον θετό γιο της. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Sarah περιέγραφε τον εαυτό της ως μητέρα τεσσάρων – όχι πέντε παιδιών.

Η DailyMail.com επικοινώνησε με την βιολογική μητέρα του αγοριού, η οποία ζει στην Καλιφόρνια, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Επίσης, κανένας από τους παππούδες και γιαγιάδες του δεν απάντησε σε ερωτήσεις.

Ο σερίφης Ρίτσι Σίμονς της κομητείας Ντέιβιντσον στη Βόρεια Καρολίνα είπε στους δημοσιογράφους ότι η κακοποίηση δεν έμοιαζε με οτιδήποτε «είχε δει ποτέ» εδώ και 36 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά. «Υπήρχαν μερικά ρούχα, αλλά όχι αρκετά για να διατηρήσουν ζεστό το παιδί», είπε ο Σερίφης Σίμονς.

Όταν το παιδί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς είχε -2 βαθμούς Κελσίου. Παρ’ όλα αυτά το παιδί ήταν πολύ ελαφριά ντυμένο. Έκανε τόσο κρύο που  το αγοράκι δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει για αρκετή ώρα, μέχρι να ζεσταθεί.

Την ώρα της εφόδου της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι ήταν και οι τρεις συλληφθέντες (πατέρας, μητριά και θεία). Ένα τετράχρονο αγόρι βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα κρεβάτι και η Sarah φρόντιζε τον οκτώ μηνών γιο της. Τα μεγαλύτερα κορίτσια – επτά και πέντε ετών – ήταν στο σχολείο.

Όλα τα άλλα παιδιά ήταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Τη φροντίδα των τεσσάρων παιδιών, ηλικίας από 8 μηνών έως 7  ετών, έχουν αναλάβει πλέον κοινωνικές υπηρεσίες. Το  ίδιο ισχύει και για τον 9χρονο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ