Νέο σαρδάμ του Τζο Μπάιντεν: Τι Καμπότζη, τι… Κολομβία – ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατάφερε να προκαλέσει σχόλια με το σαρδάμ του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπέρδεψε τα λόγια του κατά το ταξίδι του στην Ασία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ASEAN , όταν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της εναρκτήριας ομιλίας του αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Καμπότζης… κυβερνήτη της Κολομβίας!

Ο Μπάιντεν πήρε το λόγο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πρωθυπουργό Χουν Σεν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα εδώ και 37 χρόνια, εκφωνώντας το κείμενο με την ομιλία του που αναγραφόταν σε ένα χαρτί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Κολομβίας για την ηγεσία του ως επικεφαλής του ASEAN», είπε συγκεκριμένα ο Μπάιντεν σε ένα επιπλέον γλωσσικό ατόπημα, ένα από τα πολλά των τελευταίων ημερών. Σημειώνεται πως ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος δεν κατάλαβε ποτέ το λάθος του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει την ομιλία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τα “μεγαλύτερα ανοιχτά ζητήματα των καιρών μας”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι το Συνολικό Πακέτο Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και των κρατών-μελών της ASEAN θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση “των μεγαλύτερων ανοιχτών ζητημάτων των καιρών μας”.

Ο Μπάιντεν στα σχόλια του για μία διάσκεψη της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στην Καμπότζη, τόνισε ότι η αναφερόμενη συμφωνία θα βοηθήσει “την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού να είναι ελεύθερη και ανοιχτή, σταθερή και ευημερούσα, όπως επίσης, ανθεκτική και ασφαλής”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ