Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Σαντορίνη – Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τα τελευταία 24ωρα τη χώρα προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές. Στη Σαντορίνη σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε επιφυλακή. 

«Σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι. Τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την ώρα στο νησί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Τετάρτης. Όπως τόνισε ο ίδιος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ενώ γίνονται και διακοπές ρεύματος. «Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται» δήλωσε επίσης ο κ. Αρτοποιός.

Εντείνεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η πορεία της κακοκαιρίας αξιολογήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Κατά την σύσκεψη, επισημάνθηκε ότι η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί μέχρι και την Παρασκευή (26.08.2022) και οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

 

Καιρός: Βροχές, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι προβλέπονται σήμερα

Άστατος ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ