Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης απο το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «Ελπίδα»

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και αλληλεγγύης άνοιξαν για ακόμα μια χρονιά το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν χιλιάδες συνανθρώπους μας, μέσα στις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο, εστάλησαν «δέματα αγάπης» με είδη πρώτης ανάγκης, αγαθά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και καύσιμα σε Δήμους, Μητροπόλεις, φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και συμπαράσταση.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στήριξης Ευπαθών Ομάδων» του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», πραγματοποιήθηκαν αποστολές αγαθών για το εορταστικό τραπέζι και ειδών πρώτης ανάγκης στην Ι. Μητρόπολη Νικαίας, τα οποία μοιράστηκαν σε 3.000 εγγεγραμμένες άπορες οικογένειες, καθώς και πρώτες ύλες για τα καθημερινά συσσίτια που πραγματοποιούνται από την Ι. Μητρόπολη Νικαίας και από τα οποία σιτίζονται σε καθημερινή βάση 1.700 άτομα.  

Στιγμιότυπα από την παράδοση των δεμάτων αγάπης στον Δήμο Κηφισιάς
Στιγμιότυπα από την παράδοση των δεμάτων αγάπης στον Δήμο Κηφισιάς

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό των άπορων οικογενειών της περιοχής:  «Μόλις κατέβηκα από το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο των Αγίων Πατέρων όπου τέλεσα το ιερό μνημόσυνο της αείμνηστου Μαριάννας, δεόμενος στον Κύριο για την ανάπαυσή της.  Είμαι σίγουρος πως όπως μας βοηθούσε συνεχίζει από τον ουρανό να μας βλέπει τώρα δίνοντας χαρά σε εκείνους που αγάπησε τόσο πολύ, τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στιγμιότυπα από την παράδοση των δεμάτων αγάπης στην Ι.Μ. Νικαίας
Στιγμιότυπα από την παράδοση των δεμάτων αγάπης στην Ι.Μ. Νικαίας
Στιγμιότυπα από την παράδοση των δεμάτων αγάπης στην Ι.Μ. Νικαίας

 

Καύσιμα για την μετακίνηση των οχημάτων εστάλησαν στην Ι. Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων προκειμένου να στηριχθεί η καθημερινή διανομή συσσιτίων σε άπορους ηλικιωμένους σε 85 ορεινά χωριά των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

«Τιμώντας την παρακαταθήκη που άφησε η αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που είχε ως επίκεντρο τον πάσχοντα και εμπερίστατο άνθρωπο, συνεχίζεται η πολύτιμη αρωγή και έμπρακτη στήριξη προς τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως μας.  Η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων θα ήθελε για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» καθώς επίσης και την εταιρεία AVIN για την χορηγία ικανής ποσότητας υγρών καύσιμων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της κίνησης των οχημάτων διανομής συσσιτίων σε 85 ορεινά χωρία των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της   Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Δέματα με αγαθά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τρόφιμα μακράς διαρκείας εστάλησαν, από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», στον Δήμο Κηφισιάς για τη στήριξη 500 οικογενειών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες της περιοχής.

Προετοιμασία και διανομή των συσσιτίων από την Ι.Μ. Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων
Προετοιμασία και διανομή των συσσιτίων από την Ι.Μ. Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

 Η παραλαβή  των 500 πακέτων έγινε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την Αντιδήμαρχο Νίνα (Ασπασία) Βλάχου και την  Πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Βάσω Κολοβού. Τα πακέτα διατέθηκαν σταδιακά σε ευάλωτες ομάδες και απόρους του Δήμου Κηφισιάς από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες το Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος Κηφισιάς εξέφρασε τις πιο θερμές ευχαριστίες του, κάνοντας ξεχωριστή μνεια στην παρακαταθήκη αγάπης και προσφοράς της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη: «Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την «ΕΛΠΙΔΑ», την νέα Πρόεδρο κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα στελέχη της που συνεχίζουν τον δρόμο του Ανθρωπισμού που άνοιξε η Ιδρύτρια Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και δεν ξεχνούν τους απόρους μας.  Τα δέματα της Αλληλεγγύης προσφέρουν σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη επιπλέον αισιοδοξία και ελπίδα. Το πνεύμα της Μαριάννας είναι πάντα εδώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ