Προφυλακιστέα η μητέρα του βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα – ΤΩΡΑ

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 30χρονη μητέρα του 18 μηνών βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε πως ο θάνατος του παιδιού της το οποίο είχε αφήσει μόνο του, δεμένο στο σπίτι, ήταν ατύχημα.

Επικαλέστηκε δε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και «βαρύ» ψυχιατρικό παρελθόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξεκίνησε την απολογία της περιγράφοντας τα άσχημα παιδικά της χρόνια. Υποστήριξε ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Στα 15 της σταμάτησε όπως είπε το σχολείο, ενώ όταν ένα χρόνο πριν από την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Το ήταν υιοθετημένη το έμαθε μετά τον θάνατο της μητέρας της. ‘

Οι ισχυρισμοί

Για το θάνατο του βρέφους, είπε ότι άφησε μόνο το κοριτσάκι, από νωρίς, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση.

Η εκτίμηση είναι πως η φωτιά ξέσπασε από το θερμαντικό σώμα και το μωρό κάηκε αβοήθητο, πάνω στο κρεβατάκι του.Όταν γύρισε η 30χρονη είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 13 μηνών βρέφος είχε μείνει μόνο του για έξι ολόκληρες ώρες στο διαμέρισμα.Ήδη η υπεράσπιση της έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της Σπύρος Δημητρίου «Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί.

Λόγω της μη λήψης αγωγής έφευγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς, μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ