Προ των πυλών νέα κακοκαιρία – εξπρές: Τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι και στην Αττική – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο και ξεροβόρι έρχεται από την Κυριακή, ενώ χιόνι θα ρίξει σε αρκετές περιοχές και σε χαμηλότερα υψόμετρα ακόμη και στην Αττική, σύμφωνα με προγνώσεις των μετεωρολόγων.

«Αγριεύει» ο καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

Μπορεί έως και αύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου να σημειώνεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, όμως, ο καιρός από την Κυριακή αλλάζει. Δύο διαταραχές θα τον επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά η πρώτη καιρική έξαρση έρχεται την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με «σιγουριά» είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή,  που θα φανεί σε ολόκληρη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από την Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στην Κρήτη.

Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμα νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

«Επιλεκτικός χιονιάς»

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Όμως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από την Κυριακή έως την Τρίτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί παγεροί βοριάδες. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο , Κυκλάδες και κυρίως σε Κρήτη.

Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και προφανώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας ,της ανατολικής Στερεάς και στα ορεινά της Κρήτης .

Στην Αττική σήμερα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα 7 με 8 μποφόρ.

Μαρουσάκης: «Φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού

« Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα με δυνατούς βοριάδες όμως στις θάλασσες, ενώ από Κυριακή και στη συνέχεια θα μας επηρεάσει μια “φωτοβολίδα” κρύου και χιονιού και αυτό αφορά σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο με τον καιρό να βελτιώνεται από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Η σύντομη διάρκεια αυτού του κύματος, η μεγάλη του ένταση όμως τοπικά το κάνει να μοιάζει σαν φωτοβολίδα» συμπληρώνει ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ