Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας και η στενή συνεργασία

O Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας. Συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αφορούν στη νέα γενιά, ενώ είναι μεγάλη η εκτίμηση και ο σεβασμός που τρέφουν ο ένας για τον άλλον.

UNESCO

Το 2003, ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν χορηγός του φιλανθρωπικού γκαλά και της συναυλίας που διοργάνωσε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι η Σχολή Purcell όπου φοιτούν νέα μουσικά ταλέντα απ` όλο τον κόσμο και στην οποία ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας είναι patron.

Στο γκαλά τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, στον οποίον ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO, κ. Κοichiro Matsuura, απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο «Μότσαρτ», για την υποστήριξή του στη Σχολή και στους νέους μουσικούς, από το 1985 μέχρι τότε. Ο Πρίγκιπας Κάρολος στην ομιλία του ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για τη συμβολή της για την καλλιτεχνική εκπαίδευση των νέων.

PRINCE’S TRUST INTERNATIONAL

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνεργάζεται στενά με το Prince’s Trust International, τον φιλανθρωπικό οργανισμό του Πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 και υλοποιεί προγράμματα στήριξης νέων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής , ο Όμιλος Βαρδινογιάννη έχει προσφέρει θέσεις εργασίας σε πολλούς νέους στην χώρα μας. Η κα Βαρδινογιάννη συμμετέχει τακτικά τα τελευταία χρόνια σε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τον Πρίγκιπα Κάρολο και επιτελείς του προγράμματος με στόχο το σχεδιασμό και την επέκταση του προγράμματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην πιο πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, που είχαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Πρίγκιπας Κάρολος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη στήριξή της στα Προγράμματα του Prince’s Trust International , ενώ συζητήθηκαν οι επόμενοι στόχοι του Διεθνούς Προγράμματος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη από την πλευρά της τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που της δίνει να συμμετέχει στο σημαντικό του έργο και τη στήριξή του στους νέους της Ευρώπης, αλλά και της χώρας μας μέσα από το Prince’s Trust International.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΟΛΟΥ ΑΘΗΝΑ 2018

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Πρίγκιπα Κάρολου στην Αθήνα το 2018, Ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέστησαν στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας και της Δούκισσας Καμίλα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα.

Παράλληλα, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκαν τον Πρίγκιπα Κάρολο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, με την ευκαιρία της εκδήλωσης «Cooking like Minoans» που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών στην Κνωσό.

Η κύρια Βαρδινογιάννη του προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης των 7 παλατιών της Μινωικής εποχής στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΙΓΧΑΜ

Τον Μάρτιο του 2019 η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, προς τιμή της Κυπριακής Διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ