Πότε οι καβγάδες σκοτώνουν τον έρωτα;

Πότε οι καβγάδες σκοτώνουν τον έρωτα;

Η σχέση δυο ανθρώπων είναι ένα αμφίδρομο παιχνίδι: η νοητική, η συναισθηματική και η σωματική ενέργεια του ενός ατόμου αλληλεπιδρούν με την αντίστοιχη ενέργεια του άλλου. Στην πορεία κάθε σχέσης προβάλλουν διάφορα εμπόδια στην αρμονική ροή και στο αρμονικό σμίξιμο. Τα προβλήματα που προκύπτουν εμποδίζουν τα άτομα να νιώθουν τη σύνδεση ανάμεσά τους. Και όταν εμφανίζονται τα προβλήματα οι καβγάδες και οι… ραγισμένες καρδιές δε βρίσκονται μακριά.

Γράφει η συγγραφέας και ψυχολόγος Barbara De Angelis.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία καβγαδίζουμε στις σχέσεις μας; Σεξ, χρήματα, δουλειές του σπιτιού, συγγενείς, χρόνος ελεύθερος, λίγη επικοινωνία, ζήλια , ανατροφή των παιδιών, εξουσία.

Όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα στη σχέση σου, παύεις να νιώθεις καλά με το ταίρι σου. Εκείνη τη στιγμή η σχέση σταματάει να είναι χαρά και απόλαυση. Το μυαλό σου λέει “Τι γίνεται εδώ;” Έχεις δυο επιλογές. Μπορείς να υποκριθείς ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει και να συνεχίσεις μπορείς όμως να προσπαθήσεις να το λύσεις ελπίζοντας πως όταν λυθεί θα είσαι ευτυχισμένος και πάλι.

Εγώ παλιά ακολουθούσα τη δεύτερη τακτική. Προσπαθούσα να γίνω δεξιοτέχνης στη λύση των προβλημάτων μέσα στις σχέσεις μου. Νόμιζα πως αν εγώ και ο σύντροφός μου λύναμε όλα μας τα προβλήματα και ερχόμασταν σε κάποια συμφωνία για όλα τα θέματα θα είχαμε μια πετυχημένη και ευτυχισμένη σχέση. Περνούσαμε ώρες ατέλειωτες συζητώντας για τα προβλήματά μας. συμφωνούσαμε, διαφωνούσαμε, είχαμε καταλήξει να κρατάμε ακόμα και σημειώσεις μέχρι να βρούμε μια λύση, έμοιαζε σαν να ετοιμαζόμασταν να υπογράψουμε τη συνθήκη της Γενεύης.

Κάποια μέρα παρατηρήσαμε κάτι παράξενο. Ενώ τα βρήκαμε αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε, ήρθε στην επιφάνεια μετά από μισή ώρα ένα καινούργιο εκρηκτικό ζήτημα και αρχίσαμε να καβγαδίζουμε και πάλι! Προσπάθησα να συμφωνήσω μαζί του. Για λίγα λεπτά νιώσαμε και πάλι καλά και ύστερα εκείνος ανέφερε ένα άλλο ζήτημα! Ο σύντροφός μου εξακολουθούσε να θέλει να τσακωθεί μαζί μου. Τότε ήταν που συνειδητοποιήσαμε πως δεν τσακωνόμαστε για τα συγκεκριμένα θέματα… Τσακωνόμασταν για κάποιο άλλο λόγο

Ίσως να έχεις παρατηρήσει και εσύ κάποιο ανάλογο φαινόμενο στη σχέση σου. Υπάρχει μια εξήγηση γι΄αυτό το αποκαρδιωτικό μοτίβο και αυτή η εξήγηση είναι ένα από τα μυστικά για να κατανοήσεις την αγάπη και τον έρωτα.

Ποτέ δεν καβγαδίζεις για τον λόγο που νομίζεις. Καβγαδίζεις επειδή δεν αισθάνεσαι ότι ο άλλος σε αγαπάει σε υποστηρίζει ή σε καταλαβαίνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ