Πως να διώξετε το άγχος από το μυαλό και το σώμα

Πώς να διώξετε το άγχος από το μυαλό και το σώμα σας

Επειδή η αγωνία προκαλείται από άγχος κι επειδή το άγχος και η αγω­νία είναι ο τρόπος που αντιδρά ο καθένας από εμάς στα γεγονότα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσδιορίσετε τι ακριβώς σας δημιουργεί άγχος και, κατά συνέπεια, αγωνία.

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, για να ανακαλύ­ψετε τις πηγές του άγχους σας, θα έχετε μεγαλύτερη ευχέρεια να διαχει­ριστείτε την αντίδρασή σας σε αυτές. Αν συνειδητοποιήσετε ποιες ώρες της ημέρας έχετε άγχος και ποια είναι τα γεγονότα και οι άνθρωποι που το προκαλούν, τότε θα είστε σε θέση είτε να τα απομακρύνετε από τη ζωή σας ολοσχερώς, μία πολυτέλεια που δυστυχώς δεν έχουμε πάντα είτε να μάθετε πώς να τα αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά.

Το χρονοδιάγραμμα του άγχους

Μην ανησυχείτε, δεν σας προτείνουμε να εντάξετε μέσα στην εβδομάδα σας αγχωτικές δραστηριότητες, απλώς να τις καταγράψετε, όταν συμβαί­νουν.

Ακόμα κι αν υποφέρετε από χρόνιο άγχος, είναι σημαντικό να κατα­γράψετε τις αντιδράσεις σας απέναντι σε μικρότερα, καθημερινά γεγο­νότα που ίσως να επιδεινώνουν το άγχος αυτό ή να προσθέτουν μία πίεση, η οποία εξελίσσεται σε αγωνία. Αν απαλλαγείτε από αυτά ή ελα­χιστοποιήσετε τις συνέπειές τους, τότε θα διαπιστώσετε ότι αντιμετω­πίζετε πιο εύκολα και τις μακροχρόνιες πιέσεις.

Με τη βοήθεια των παρακάτω ερωτήσεων, καταγράψτε για μία εβδο­μάδα οτιδήποτε σας προκαλεί κάποια αγχώδη αντίδραση.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ