Πώς έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων στη Ν.Φιλαδέλφεια

Πώς έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων στη Ν.Φιλαδέλφεια

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μέχρι να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στη σύλληψη των πέντε ατόμων σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια , δύο εκ των οποίων κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μία εβδομάδα πριν από τη σύλληψη τους, στην Αντιτρομοκρατική υπήρχε η πληροφορία ότι οι δύο νεαροί, που μέχρι πρότινος καταζητούσαν για τη ληστεία στη Φλώρινα,  βρίσκονταν στην Αθήνα.

Αμέσως ,στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ σήμανε συναγερμός προκειμένου να εντοπιστούν. Αστυνομικοί με πολιτικά περιπολούσαν σε σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Μετρό, έχοντας εντολή για άμεση σύλληψη των ατόμων σε περίπτωση που εντοπίζονταν.

Οι έρευνες έως τότε είχαν πέσει στο κενό, όμως ένα «λάθος» άλλαξε την τροπή της υπόθεσης και τους οδήγησε στα ίχνη τους.

Ένας από τους πέντε συλληφθέντες, 31χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι την πρωτεύουσα ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση, ενώ όταν έφτασε στην Αθήνα, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έγιναν κυριολεκτικά η σκιά του. Έτσι, οδηγήθηκαν και στη συνάντηση στη Νέα Φιλαδέλφεια την Μεγάλη Τρίτη.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει προφυλακιστεί, καθώς κηλίδες αίματος που είχαν βρεθεί στη ληστεία της Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν με το γενετικό υλικό του.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, μάλιστα, συνδέει τη λεία της ληστείας με την χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Την ίδια στιγμή, ένταση επικράτησε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, καθώς ο 31χρονος δέχθηκε την κριτική ενός εκ των συγκατηγορούμενών του, επειδή δεν κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσαν.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, που κατάφερε να διαφύγει στη Νέα Φιλαδέλφεια το απόγευμα που έγινε η επιχείρηση σύλληψής τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ