Πόρος: Μέλη κλαμπ μοτοσικλετιστών οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία

Το θρίλερ με τους δύο Τούρκους, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία, προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «αποκρυπτογραφήσουν» την πλήρη δράση των δύο αλλοδαπών από την γείτονα χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν γιατί με την χρήση drone παρακολουθούσαν θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρο.

Πόρος: Κατασκοπευτικό θρίλερ με τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν – Στο «μικροσκόπιο» το υλικό από το drone και τις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο Τούρκοι ανήκουν στο γνωστό κλαμπ μοτοσικλετιστών «Kings Riders», τα μέλη του οποίου κάνουν ταξίδια με τις μηχανές τους σε όλο τον κόσμο. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν τις μετακινήσεις τους στην χώρα μας χρησιμοποιώντας δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, με πλήρη εξοπλισμό και ξένες πινακίδες.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν, εάν οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία ήρθαν σε επαφή με κάποιους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, και αν ναι, ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα.

Πόρος: Τι υποστηρίζουν οι δύο Τούρκοι που εξετάζονται για κατασκοπεία – Νέες πληροφορίες

Παράλληλα, ερευνούν ποιο είναι το προφίλ των δύο Τούρκων στην χώρα τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν για παράδειγμα είναι πολιτικοποιημένοι ή όχι και να «σκιαγραφήσουν» την προσωπικότητά τους.

Βίντεο δεκάδων ωρών στα κινητά και τις κάμερές τους

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στις ψηφιακές κάμερες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο κατηγορουμένων, υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό δεκάδων ωρών, που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός ώστε να αναλυθεί από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Πόρος: Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο Τούρκων που εξετάζονται για κατασκοπεία – Η μαρτυρία του ξενοδόχου

Μεταξύ των στοιχείων που ερευνούν οι ελληνικές αρχές, είναι το ενδεχόμενο οι δύο Τούρκοι να είχαν καταγράφει στρατόπεδα ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κάνει κι άλλα ταξίδια με τις μηχανές τους στη χώρα μας.

drone
Φωτογραφία: INTIME

Στη σύνθεση του παζλ της δράσης των δύο Τούρκων, αναμένεται να συμβάλει και η έρευνα που πραγματοποιείται ήδη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να εξακριβωθούν και να αποκωδικοποιηθούν οι συνομιλίες που είχαν οι δύο κατηγορούμενοι το χρονικό διάστημα που παρέμειναν στην χώρα μας.

Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε δίωξη στον 48χρονο και στον 58χρονο για όλα τα αδικήματα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο κατηγορούμενους για κατασκοπεία σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής. Έως τότε, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Τούρκοι κατάφεραν να φύγουν από τον Πόρο, αλλά εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά, όπου και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι τουρίστες και ότι χρησιμοποίησαν το drone προκειμένου να καταγράψουν τις ομορφιές του νησιού του Σαρωνικού Κόλπου.

Το δρομολόγιο των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Βήμα – βήμα ξετυλίγεται από τις Αρχές το κουβάρι για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δύο άνδρες από την Τουρκία που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το enikos.gr, η διαδρομή των δύο Τούρκων ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, και μέσω της Σμύρνης πέρασαν στην Χίο. Από εκεί, έφτασαν με πλοίο στον Πειραιά, και στη συνέχεια κατέληξαν στον Πόρο, όπου είχαν κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου. Έφτασαν στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής, και αναχώρησαν λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Μάλιστα, όπως είπαν οι συλληφθέντες στις ελληνικές Αρχές, ήρθαν για τουρισμό και σκόπευαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι και τα Ιωάννινα, ενώ έπειτα θα πήγαιναν στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οι δύο Τούρκοι έμειναν περίπου 15 ώρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου απογείωσαν το drone από μία εξέδρα μπροστά στο ξενοδοχείο και έκαναν πτήση πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ