Πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη

Πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στον χώρο έξω από το δικαστικό μέγαρο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης για “αναδιάρθρωση” των αμυντικών βιομηχανιών.

“Είναι αδιανόητο να έρχεται η κυβέρνηση και να μπλοκάρει τη λειτουργία της ΕΛΒΟ, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν πως χρειάζεται οικονομική στήριξη για λίγο διάστημα και μετά θα σταθεί στα πόδια της και θα γίνει κερδοφόρα “, τόνισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

“Από χίλιοι και, οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σε 366 και ο μέσος μισθός είναι 800 ευρώ”, απάντησαν οι Δημήτρης Σιαμπάνης και Τάσος Αραμπατζής, εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ στις “συκοφαντίες” ότι είναι δήθεν υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι.

Επισήμαναν, επίσης, ότι μόλις λίγες μέρες πριν, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Ιράκ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Σίνδο, είδε τα προϊόντα που παράγονται και δήλωσε διατεθειμένη για την υπογραφή διακρατικής σύμβασης με την Ελλάδα για την ΕΛΒΟ.

Όπως ανέφεραν, δεν είναι δυνατό από τη μια να γίνονται επαφές για το κλείσιμο παραγγελιών και από την άλλη με τα σχέδια περί “αναδιάρθρωσης” των αμυντικών βιομηχανιών να καλλιεργείται κλίμα αβεβαιότητας ως προς το μέλλον της ΕΛΒΟ.

Στην πορεία συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα κατέβουν ομαδικά στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα ΕΑΣ και την ΕΑΒ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι, και θα συμμετέχουν στην πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ