Ποιοι κρύβουν τον Ξηρό…

Ποιοι κρύβουν τον Ξηρό…

Μία ομάδα επτά αντιεξουσιαστών της οργάνωσης FAI που απεικονίζονται σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 28 Δεκεμβρίου 2013, με αφορμή «σαμποτάζ» σε προϊόντα εταιρείας αναψυκτικών θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. το σύστημα «υπόθαλψης» και υποβοήθησης του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού που ετοιμάζεται για νέα αιματηρά χτυπήματα.

Στελέχη της αστυνομίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το φονικό δέμα – βόμβα με προορισμό το αστυνομικό τμήμα Ιτέας κατασκευάστηκε στο ίδιο σπίτι – πιθανόν στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη – με εκείνο που καταγράφεται σε σχετικό οπτικό υλικό όπου οι αντιεξουσιαστές φαίνονταν να διοχετεύουν υδροχλωρικό οξύ σε αναψυκτικά.

Οι αστυνομικοί μάλιστα εκτιμούν ότι στο ίδιο σπίτι είναι εξαιρετικά πιθανόν να γυρίστηκε και το περιώνυμο βίντεο – «μανιφέστο» του Χρ. Ξηρού λίγα 24ωρα μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι αυτοί οι επτά νέοι συνεργοί του Χρ. Ξηρού προέρχονται από πρόσφατες στρατολογήσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν έχουν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Εκτιμούν, όμως ότι θα τον υποβοηθήσουν – ύστερα και από επαφές μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού – σε νέο χτύπημα «εντυπωσιασμού» είτε με την ίδια μέθοδο βομβών σε επιστολές – δέματα είτε με παγιδεύσεις οχημάτων ή άλλον πρωτότυπο τρόπο επίθεσης.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Η νυφική πομπή, τα ΜΑΤ και οι αντιφασίστες

ΒΙΝΤΕΟ- Αντιδράσεις για την παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Ξηρού σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ