Pillow Positive: Το μαξιλάρι της καρδιάς μας

Βλέποντας αυτό το μαξιλάρι, ίσως κάποιος σκεφτεί πως πρόκειται για ένα απλό, καλόγουστο, μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς. Κι όμως, πίσω από το Pillow Positive, υπάρχει μια πολλή ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς κρύβονται 10 χρόνια προσφοράς. Είναι το δώρο «καρδιάς» που κάνει με πολλή αγάπη η COCO-MAT, κάθε Οκτώβριο που είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική μαστεκτομή.

pillow positive μαξιλάρι cocomat

Το Pillow Positive είναι ένα μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να απαλύνει τον πόνο και να συμβάλλει στη μείωση του οιδήματος, προστατεύοντας το σημείο της τομής.  Προσφέρεται δωρεάν για ολόκληρο τον Οκτώβριο σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη, μέσω του δικτύου καταστημάτων της COCO-MAT,  μιας από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στην παραγωγή προϊόντων ύπνου.

Με αυτόν τον τρόπο η COCO-MAT βάζει ακόμη ένα λιθαράκι για συνεχιστεί ο από καρδιάς «διάλογος» ανάμεσα στην προσφορά, την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη.

Η σπουδαία δράση της COCO-MAT με την ονομασία «Pillow Positive project» βοηθά ακόμη περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, έχοντας συμβάλλει σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2012 και δέκα χρόνια μετά, επτά ογκολογικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, τρία στη Γερμανία, και δύο στο Βέλγιο και την Ολλανδία έχουν ενταχθεί στη δράση αυτή, με τα ειδικά μαξιλάρια καρδιάς να έχουν διατεθεί σε περισσότερες από 10.000 γυναίκες!

Καρκίνος του μαστού: Η σύγχρονη γυναικεία «μάστιγα»

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια περίοδο της ζωής της και για την Ελλάδα ειδικότερα, αναφέρονται περίπου 6.000 διαγνώσεις τον χρόνο.

Κάθε φορά που ακούς ή διαβάζεις εξομολογήσεις γενναίων γυναικών που έδωσαν σκληρή μάχη με τον καρκίνο του μαστού, το στομάχι σου σφίγγεται. Είναι ιστορίες, γεμάτες πόνο, θάρρος, αλλά και ελπίδα.

Η επιστήμη έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο στη θεραπευτική αντιμετώπισή του και πλέον ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ιδίως όταν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο. Τα κυριότερα «όπλα» είναι αδιαμφισβήτητα η πρόληψη και ο συχνός έλεγχος.

Αυτός είναι και ο στόχος της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την ασθένεια, στο πλαίσιο της οποίας ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

«Μας αφορά όλες!»

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η COCO-MAT και μάλιστα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από το project δράσης και προσφοράς, οι γυναίκες της εταιρείας, όλων των ηλικιών, πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια του Pillow Positive, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: «μας αφορά όλες».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης Pillow Positive έχουν προγραμματιστεί παραδόσεις μαξιλαριών στους παρακάτω φορείς / νοσοκομεία:

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγ. Ανάργυροι»

Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ

Όμιλος κατά του καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» (

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

Ιατρόπολις

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Τι είναι το μαξιλάρι pillow positive και σε τι βοηθά το σχήμα του

Το μαξιλαράκι pillow positive είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού. Δίνεται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το τοποθετούν κάτω από το βραχίονα στο ύψος της μασχάλης, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής. Σημειώνεται ότι η στήριξη είναι πολύ σημαντική, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μειώσει σε ένα βαθμό τη χρήση παυσίπονων, ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας των γυναικών.

Είναι ενδεικτική εξάλλου η αναφορά του Δρ. Ιωάννη Μισιτζή, ο οποίος ήταν επιστημονικός υπεύθυνος, διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όταν ξεκινούσε το «Pillow Positive project»:

«Ο ευφυής σχεδιασμός του μαξιλαριού και ο θελκτικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται έχει συμβάλλει στο να γίνει αφενός αποδεκτό από τις γυναίκες και αφετέρου να βοηθήσει σημαντικά στην απάλυνση των συμπτωμάτων τους», είχε αναφέρει τότε.

Η κατασκευή του μαξιλαριού είναι βασισμένη στη φιλοσοφία της COCO-MAT που είναι γνωστή  για τη χρήση αποκλειστικά φυσικών υλικών και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής. Η ευρεία γκάμα προϊόντων της περιλαμβάνει χειροποίητα  αμέταλλα στρώματα και κρεβάτια  καθώς και λευκά είδη υψηλής ποιότητας και αισθητικής και έπιπλα από μασίφ ξυλεία.

Όλα τα προϊόντα της φτιάχνονται από φυσικά υλικά όπως κοκοφοίνικας, φυσικό καουτσούκ, μαλλί, βαμβάκι, φύκια, ίνες κάκτου, αλογότριχα, λινό, μετάξι, πούπουλο χήνας, και μασίφ ξύλο.

Και το μαξιλαράκι καρδιάς λοιπόν αποτελείται από μια 100% βαμβακερή θήκη που εξασφαλίζει απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί, διασφαλίζοντας άριστη υγιεινή.

Τελευταίο αλλά σημαντικό! Το «δώρο» καρδιάς προσφέρεται σε μια ροζ βαμβακερή τσάντα μεταφοράς, γεμάτη με τις θερμότερες ευχές για πλήρη ανάρρωση!

pillow positive cocomat

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ