Φωτογραφίες – ντοκουμέντο μέσα από τον θάλαμο του ΚΑΤ όπου απανθρακώθηκε ο 53χρονος ασθενής

Εικόνες μέσα από τον θάλαμο του τμήματος Λοιμώξεων στον 4ο όροφο του ΚΑΤ, όπου απανθρακώθηκε, το περασμένο Σάββατο, ένας 53χρονος ασθενής, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, αντιπροσωπεία της οποίας επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει, ο ασθενής νοσηλευόταν επί ένα εικοσαήμερο και είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, καθ’ ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί. Ήταν τοξικομανής και εμφάνιζε έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και με ιατρική εντολή περιοριζόταν τα χέρια με ελαστικούς επιδέσμους για να μην βγάζει τον ορό του που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική φλέβα.

Χαρακτηρίζει «περίεργα» τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία διερευνώνται από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι λίγα λεπτά πριν, στον θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι. Αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιο του ήταν άθικτα, συμπληρώνει.

Η φωτιά έσβησε με την έγκαιρη επέμβαση των νοσηλευτών και των γιατρών πριν έρθει η Πυροσβεστική. Όπως επεσήμανε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και στον διοικητή του νοσοκομείου, «υπήρχαν παραλήψεις που πρέπει άμεσα να διορθωθούν».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας, καθώς και την υποστελέχωση του νοσοκομείου. «Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ψυχίατρο εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχει οργανική θέση ψυχιάτρου θα μπορούσε όμως να προσλάβει έναν επικουρικό ψυχίατρο καθ’ ότι νοσηλεύει πολλά περιστατικά που έχουν ψυχική νόσο. Το περιστατικό, αφού δεν διέθετε ψυχίατρο, θα μπορούσε να μεταφερθεί και να παρακολουθείται η μετεγχειρητική του πορεία σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει ψυχιατρική κάλυψη (π.χ. Σισμανόγλειο) ή θα μπορούσε να φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου. Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν είναι 3 ή 4 στη βάρδια για όλο το νοσοκομείο;

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθ’ ότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό) και όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο, στους πυροσβεστήρες έχει να γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο».

«Οι λιγοστοί νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι κατέσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά δεν μπορούν να εργάζονται με τέτοιες επισφαλείς συνθήκες», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας πως πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο 10 νοσοκομεία της χώρας και όχι για όλα τα κτίρια.

Στο τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Επικαλούμενη τα όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν σύστημα πυρανίχνευσης και ορισμένα από αυτά ούτε πιστοποιητικό ασφαλείας, σχολίασε: «Είναι ένα μέρος μιας εικόνας ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις του».Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ