ΦΩΤΟ-Τα θερινά σινεμά έγιναν “ντοκιμαντέρ”

ΦΩΤΟ-Τα θερινά σινεμά έγιναν “ντοκιμαντέρ”

Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά να αποτελούν όαση για τη καλοκαιρινή Αθήνα της κρίσης; Τι λένε οι άνθρωποι του σινεμά, πως διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του κτιρίου του Συλλόγου τους οι Αρχαιολόγοι, πόσο ευχάριστες είναι οι προβολές κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας….

Η «Συνέχεια επί της Οθόνης»… με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου “2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα”. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2014 και  τον Ιούνιο του 2014 επιλέχθηκε και προβλήθηκε στην Αίγινα στο πλαίσιο του προβολών του Φεστιβάλ  Θεσσαλονίκης που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Προβλήθηκε επίσης στο  4o Open Air Festival στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Σινεμά  και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, και τώρα προβάλλεται στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου διοργανώνονται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά κινηματογραφικές βραδιές με προβολές γνωστών ταινιών, αλλά και ντοκιμαντέρ.

Την Τετάρτη (9/7/2014) στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο μπορείτε να απολαύσετε το θερινό σινεμά εντός κι εκτός οθόνης με την προβολή του ντοκιμαντέρ “2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα” της Μαγδαληνής Ρεμούνδου στην Αυλή του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136 -πεζόδρομος δίπλα στο σταθμό ηλεκτρικού στο Θησείο).

Λίγα λόγια για το έργο «2013 Θερινά σινεμά στην Αθήνα»

2013, η Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Η κάμερα αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της.

Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους πλανόδια δράση γεμίζοντας αυλές,  πάρκα, πλατείες και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση.

Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας, αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας, να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται  από την ύφεση;

Πληροφορίες

2013 ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σκηνοθεσία: ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ

Σεναριακή ιδέα: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διεύθυνση φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΑΚΗΣ

Μουσική: Stereo Mike

ΜοντάζΟ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Παραγωγή RGB Studios – StageTrick Entertainments

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ