ΦΩΤΟ-Η νεροποντή “βύθισε” τη Θάσο

ΦΩΤΟ-Η νεροποντή “βύθισε” τη Θάσο

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα σαν να ήταν σπιρτόκουτα, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, και οι κάτοικοι σε απόγνωση έβλεπαν τις περιουσίες τους να γίνονται παιχνίδι στις «ορέξεις» της φύσης, αυτή ήταν η εικόνα χθες στο νησί της Θάσου.

 

 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα και στο οδικό δίκτυο, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα Λιμενάρια.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessatoday, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, καθώς τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια ενοικιαζόμενα δωμάτια, περισσότερα από 50 πολυτελή αυτοκίνητα τουριστών υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές, αφού καλύφθηκαν σχεδόν ολόκληρα από το νερό της βροχής.

 

 

Μάλιστα, τα συνεργεία αυτοκινήτων που αναλάμβαναν τις επιδιορθώσεις δεν επαρκούσαν, καθώς ο αριθμός των Ι.Χ ήταν πολύ μεγάλος.

Τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Λιμεναρίων- Μαριών, Ι.Χ. αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε μέσα σε δρόμο-χείμαρρο και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

 

 

Είναι ενδεικτικές οι φωτογραφίες του thesstoday όπου φαίνεται πως τα αυτοκίνητα έχουν γίνει «βάρκες», αρκετά από αυτά έχουν παρασυρθεί από τους χείμαρρους, ενώ τα πάρκινγκ των ξενοδοχείων έγιναν λίμνες. Ακόμη, καταστήματα γέμισαν με λάσπες και νερά και οι επιχειρηματίες έδιναν μάχη καθαρισμού και απάντλησης υδάτων εώς αργά χθες το απόγευμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο πυροσβεστών που είπαν σε ιδιώτη: “Εσείς δεν χρειάζεστε την πυροσβεστική για απάντληση, αλλά εκσκαφείς για να βγάλουν τους τόνους λάσπης από τα καταστήματά σας”.

 

 

Στην Σκάλα Καλλιράχη χθες το πρωί μέχρι τις 9:00 ο δρόμος Καλλιράχης-Μαριών ήταν κλειστός από τις 4:00 τα ξημερώματα από τόνους λάσπης που κατέληξαν στο παραθαλάσσιο σημείο, από το βουνό που πέρυσι το καλοκαίρι είχε παραδοθεί στις φλόγες.

 

 

Κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση και ζουν με τον φόβο μιας νέας νεροποντής, ενώ για πολλούς τουρίστες οι διακοπές πήγαν στράφι.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ