ΦΩΤΟ-Η Αμάλ στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΦΩΤΟ-Η Αμάλ στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται η Αμάλ Αλαμουντίν και οι δύο Βρετανοί συνάδελφοί της, οι οποίοι αφού ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του μουσείου, καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συναντήσεις της σημερινής ημέρας για τους εκπροσώπους του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, Τζέφρι Ρόμπερτσον, Νόρμαν Πάλμερ και Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, καθώς και ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ρόμπερτ Χιλ, ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα ενώ η δικηγορική ομάδα παρουσίασε τις προτάσεις της για τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Δείτε τις φωτογραφίες 

 

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ