ΦΩΤΟ-«Έσβησε» την Πρωτοχρονιά ο διάσημος σκύλος της Πάρου

ΦΩΤΟ-«Έσβησε» την Πρωτοχρονιά ο διάσημος σκύλος της Πάρου

Ο Νέγκρο, ο διασημότερος σκύλος της Πάρου, έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 11 ετών.

Όπως γράφει το zoosos.gr, ο αγαπητός, στην πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού, Νέγκρο, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κατάστημα όπου συνήθιζε να κοιμάται. Εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα, έδειξαν ότι είχε κατεστραμμένα νεφρά και συκώτι. Παρά την εντατική θεραπεία, δεν τα κατάφερε.

Ο Νέγκρο γεννήθηκε το 2003 και από το 2004 βρισκόταν υπό την προστασία φιλόζωων της Παροικιάς. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το 2007, όταν ο Δήμος Πάρου αποφάσισε να το απομακρύνει από τον οικισμό.

Από την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων τότε, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 700 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούσαν ο σκύλος – ο οποίος ήταν πιο ήρεμος και από πρόβατο – να αφεθεί ελεύθερος, για να ζήσει στον φυσικό του χώρο.

Τελικά, οι φιλόζωοι έκαναν τόση «φασαρία», που ο Δήμος Πάρου αναγκ΄΄αστηκε να τον αφήσει και πάλι ελεύθερο.

Αν και τα χρόνια πέρασαν, κάποιοι διαμαρτύρονταν συστηματικά για την παρουσία του Νέγκρο. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2012 ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής τον είχε κλωτσήσει μπροστά στα μάτια μιας τουρίστριας, η οποία τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Το δερματικό αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο έπασχε ο Νέγκρο, αν και δεν ήταν επικίνδυνο για τους ανθρώπους, αλλά ούτε και για τον ίδιο, τον καθιστούσε ανεπιθύμητο για εκείνους, που δεν εννοούσαν να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνο οι ίδιοι και οι όμοιοι τους δικαιώματα.

Ο Νέγκρο – που ήταν εξαιρετικά χοντρός – αφού όλοι τον τάιζαν τριγυρνούσε κυρίως στην περιοχή της Αγοράς και του Κάστρου.

Πλέον, ο Νέγκρο απολαμβάνει τον ύπνο τους χωρίς να φοβάται τις κλωτσιές των ανθρώπων. Όμως ο σκυλάκος αυτός, που ήταν η μασκότ της Παροικιάς και ένα από τα ελάχιστα αδέσποτα του νησιού, στάθηκε τελικά και τυχερός.

Έζησε 11 χρόνια μια σκυλίσια ζωή μέσα σε ένα όμορφο παραδοσιακό κυκλαδίτικο οικισμό και πάντα υπήρχαν εκεί οι φιλόζωοι που τον προστάτευαν και τον αγαπούσαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ