Πετράλωνα: Στα συρτάρια η αίτηση αναδοχής του 17χρονου

Την περίοδο που μετά τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την “Κιβωτό του Κόσμου” και ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, στην υπόθεση των Πετραλώνων, όπου τα δύο παιδιά της οικογένειας έχουν καταγγείλει φριχτά πράγματα, η αίτηση αναδοχής του 17χρονου παραμένει στα συρτάρια. Πρόκειται για την υπόθεση που πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr και συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Πετράλωνα: Καταθέτει σήμερα ο μάρτυρας – κλειδί για την κακοποίηση των δύο παιδιών

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τη μήνυση που έχει υποβάλει η 22χρονη και ο 17χρονος αδελφός της σε βάρος της μητέρας τους, την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους, τον οποίο έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

Το χρονικό της αίτησης αναδοχής

Στις 21-12-2021 ο ανήλικος – 17χρονος σήμερα – καταθέτει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών αίτηση αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον πατέρα και την μητέρα του και ζητεί να δοθεί η κηδεμονία στον συγγραφέα.

Πετράλωνα: «Με τρομοκρατούν έξω από την πόρτα μου» κατέθεσε ο 17χρονος – Το στικάκι με φωτογραφίες που παρέδωσε στις Αρχές

Η αίτηση απορρίπτεται και η Εισαγγελία Ανηλίκων και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος δέχεται την παρότρυνση να «απευθυνθεί στα αστικά δικαστήρια», ενώ είχε ήδη κάνει την καταγγελία για όσα ζούσε στο σπίτι «κολαστήριο».

Την ίδια ημέρα καταθέτει αντίστοιχη αίτηση η ενήλικη αδελφή του και ζητεί, επίσης, την αφαίρεση της γονικής μέριμνας που αφορά στα δύο ανήλικα αδέλφια της. Και αυτή απορρίπτεται με τη σύσταση να απευθυνθεί στα αστικά δικαστήρια.

Πετράλωνα: Το στικάκι με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και οι φωτογραφίες – Νέες πληροφορίες για την κατάθεση της 22χρονης

Στην αίτηση η 22χρονη επικαλείται μία έκθεση διαβίωσης από το καλοκαίρι του 2020, στην οποία αμφότερα τα δύο αδέλφια καταγγέλλουν:

  1. Ότι έχουν βιαστεί μπροστά στη μητέρα τους
  2. Ότι η μητέρα τους γνώριζε για τους βιασμούς τους και είναι ακατάλληλη για την μέριμνά τους
  3. Ότι είναι συνυπεύθυνη για όσα τους έχουν συμβεί

Στις 2-3-2022 η 22χρονη επιστρέφει με τα ίδια αιτήματα. Διατάσσεται έρευνα από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, η οποία επιλαμβάνεται άμεσα. Ελέγχεται η οικία του συγγραφέα, Χρίστου Κρεμνιώτη, όπου οι υπεύθυνοι και συναντούν τον 17χρονο. Γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις -ψυχιατρικές και κλινικές- στον συγγραφέα και τη οικογένειά του και αντιστοίχως στη μητέρα των παιδιών. Μετά την εξέταση των μαρτύρων, η επικεφαλής της έρευνας Αθηνά Μανούκα από τις αρχές Ιουνίου του 2022 καταθέτει πολυσέλιδη έκθεση και προτάσεις σχετικά με τα παιδιά. Η Εισαγγελία από τότε έως σήμερα 30 Νοεμβρίου, πέντε μήνες μετά, δεν έχει εκδώσει απόφαση.

Τον Μάιο του 2022 τα δύο ενήλικα αδέλφια καταθέτουν μήνυση κατά της μητέρας για συγκάλυψη και τον Ιούνιο του 2022 ο 17χρονος καταθέτει καινούρια μήνυση κατά του πατέρα του για παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων. Και αυτή η μήνυση συσχετίζεται με τον φάκελο της Εισαγγελίας Ανηλίκων που παρά το γεγονός ότι επισημαίνεται για πολλοστή φορά ότι από το 2017 η μητέρα δεν κάνει τίποτε για την εξακολουθητική παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων- και αργότερα και περιοριστικών όρων-  και πάλι δεν λαμβάνεται κάποια απόφαση.

Το ίδιο καλοκαίρι, έως τις αρχές του Αυγούστου του 2022, άλλες δύο φορές, ο 17χρονος, καταθέτει στις αρχές φωτογραφίες του πατέρα και λοιπών κατηγορουμένων να περνούν από το σπίτι που διαμένει και καταγγέλλει ότι προσπαθούν να τον εκφοβίσουν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ