Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του θρυλικού μπαρ Au revoir

Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου ή αλλιώς ο «κύριος Λύσανδρος» του θρυλικού μπαρ Au Revoir στην οδό Πατησίων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Η είδηση για τον θάνατο του έγινε γνωστή μέσα από τη σελίδα του Au Revoir στο Facebook. «To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως».

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Θεόδωρο, που πέθανε το 2019, έφτιαξαν το μπαρ που έμελλε να γράψει ιστορία στην νυχτερινή Αθήνα. Νονός του εγχειρήματος ήταν ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Το μπαρ που ιδρύθηκε το 1957 -ήταν ίσως το πρώτο μπαρ της Αθήνας- και φιλοξένησε χιλιάδες Αθηναίους αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και τον Φρανκ Σινάτρα. Σε αρκετές συνεντεύξεις του, ο «κύριος Λύσανδρος», είχε αποκαλύψει για την επίσκεψη του Φρανκ Σινάτρα στο μαγαζί του:

«Ήρθε ο Φρανκ Σινάτρα, αλλά μην τα παραλέμε, δεν ζήτησε να έρθει ειδικά στο Au Revoir. Αυτός που τον συνόδευε τον έφερε εδώ. Και δεν κάθισε, όπως λένε, στο μπαρ, αλλά σε ένα κάθισμα. Είχε δε και το μπουκάλι του μαζί του. Δικό του ποτό, Jack Daniels. Κάθισε κάπου τρία τέταρτα. Ήταν μαζί ο συνοδός του και δύο “φουσκωτοί” – στο διπλανό, όμως, τραπέζι. Αυτός τα έπινε μόνος του. Άφησε βεβαίως ένα πλουσιοπάροχο πουρμπουάρ, ακριβώς όπως θα άρμοζε σ’ έναν Σινάτρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ