Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την ελληνική δημοσιογραφία.

Ο Νίκος Νικολάου, ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που καθιέρωσε το πολιτικοοικονομικό ρεπορτάζ και ένας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου, τις τελευταίες δεκαετίες.

Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας “Καθημερινή”, αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας “Το Βήμα”, διευθυντής του περιοδικού “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, ενώ είχε εργαστεί, επίσης, στην “Αυγή”, στη “Ναυτεμπορική” και την “Εξπρές”.

Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε το 1931 στην Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από το 1952 έως τα μέσα του 1955 ήταν πολιτικός εξόριστος στον Άη Στράτη. Το 1955 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως οικονομικός συντάκτης στην “Αυγή”, ενώ εργάστηκε παράλληλα στη “Ναυτεμπορική” και την “Εξπρές”.

Μεταξύ 1974 και 1990 εργάστηκε στην “Καθημερινή”, της οποίας τη διεύθυνση ανέλαβε το 1989. Μεταξύ 1990 και 2004 εργάστηκε στο “Βήμα”, όπου διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής, ενώ επέστρεψε στην “Καθημερινή” το 2005.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους των τελευταίων δεκαετιών, του Νίκου Νικολάου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Ο Νίκος Νικολάου είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και διευθυντής του περιοδικού «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ