Πέθανε η Ντίνα Κώνστα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα πέθανε το πρωί της Κυριακής (3/7), όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Την είδηση του θανάτου της Ντίνας Κώνστα σε ηλικία 84 ετών γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα social media.

“Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ”, γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μπιμπίλας για Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε το 1938, στη Σάμο.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια την Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου, ενώ έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, η ηθοποιός έπασχε από άνοια και φιλοξενείτο σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ