Πειραιάς: Η κατάρρευση του κτιρίου που κατέληξε σε τραγωδία με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό – «Αναζητούσε το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό»

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτιρίου που κατέρρευσε σήμερα (16/04) το πρωί στον Πειραιά, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος καταπλακώθηκε από τα δομικά υλικά, ενώ έκανε συμπληρωματικό μεροκάματο για να τα βγάζει πέρα και να ζει με αξιοπρέπεια.

Η σημερινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον θάνατο του 31χρονου ειδικού φρουρού που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση, με καταγωγή από το Ελεύθερο Γρεβενών. Την τραγική στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι, πήδηξε στην καρότσα του φορτηγού και καταπλακώθηκε από τα δομικά υλικά.

Τρεις από τους εργάτες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου την ώρα της κατάρρευσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτίριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την μοιραία στιγμή που κατέρρευσε.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, έγιναν 7 προσαγωγές από τους αστυνομικούς του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εκ των οποίων 5 εργάτες, ένας οδηγός του φορτηγού και ο εργολάβος, του οποίου η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη για το κτίριο είχε εκδοθεί άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας.

Ειδικοί Φρουροί: Οι μισθοί πείνας οδηγούν τους αστυνομικούς σε αναζήτηση δεύτερης ή τρίτης δουλειάς

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο συνδικαλιστικό φορέας των ειδικών φρουρών εξέδωσε ανακοίνωση γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης που εξαναγκάζουν τα μέλη του Σώματος να αναζητούν συμπλήρωμα του μισθού τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου του νεαρού συναδέλφου μας που συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτηρίου στον Πειραιά, με όλο το σεβασμό στη μνήμη του και εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ως συνδικαλιστικός φορέας, οφείλουμε να επισημάνουμε προς γνώσιν και συμμόρφωση κάθε αρμόδιου αξιωματούχου, αλλά και προς ενημέρωση της κοινωνίας, ότι:

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του, αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό. Τον μισθό πείνας και όχι αυτόν που κακώς και κάκιστα διατυμπάνιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το μισθολόγιο των αστυνομικών.

ΟΧΙ, ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, ΔΕΝ «παίρνει λίγο παραπάνω απ’ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο»!

Κρίμα, γιατί μας αναγκάζουν τούτη τη δύσκολη ώρα για την αστυνομική οικογένεια, να εκπέμπουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο κι αν είναι όμως άχαρο και λυπηρό, ένα να ξέρουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας:

Δεν θα ξεφύγουν εύκολα από την ωμή πραγματικότητα. Γι’ αυτό τους καλούμε να αποδεχθούν την αλήθεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όλοι ίδιοι.

-Αναγνωρίστε τις ιδιαιτερότητες του αστυνομικού λειτουργήματος.

-Σεβαστείτε τον Άνθρωπο αστυνομικό, αυτόν που βαστά στις πλάτες του όλο το οικοδόμημα και δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον υποτιμά και να τον εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους, ακόμα και όταν αγωνίζεται για την επιβίωσή του.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ!

Πού να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος».

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσουμε»

Η κατάρρευση του κτιρίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τις οποίες σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως «πολλοί από εμάς τους υγειονομικούς, τους αστυνομικούς αναγκαζόμαστε να κάνουμε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσουμε εξαιτίας των πενιχρών μισθών που λαμβάνουμε. Έτσι σήμερα ένα τέτοιο παλληκάρι, 31 ετών, εν ενεργεία αστυνομικός μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο της Νίκαιας και τελικά έχασε τη ζωή του από κατάρρευση κτιρίου στο Πειραιά που ανακαίνιζαν κάνοντας οικοδομικές εργασίες για το μεροκάματο. Όταν έπεσε η ταράτσα ήταν από κάτω και πήδηξε στο φορτηγάκι να σωθεί αλλά τον καταπλάκωσαν τα μπάζα. Συλλυπητήρια σε γονείς και συναδέλφους του».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει ότι ένας ακόμη εργάτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματίας και άλλοι ελαφρά τραυματίες. «Οι συνάδελφοι κάνουν ότι μπορούν να τους σώσουν», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε το κτίριο πριν την κατάρρευση του:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ