Πάτρα: Ξεσκονίζουν κινητά και υπολογιστή – Τι ψάχνουν οι Αρχές

Τ ο βασικό στοιχείο που θα «δέσει» απόλυτα την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, που διώκεται για την ανθρωποκτονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, αναζητεί η Ασφάλεια Αττικής στην υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα και το πανελλήνιο.

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Αυτό δεν είναι άλλο από το πώς προμηθεύτηκε η 33χρονη τις θανατηφόρες δόσεις του ισχυρού φαρμάκου-ναρκωτικού κεταμίνη, που χορήγησε στο παιδί της, αλλά και εάν είχε συνεργούς. Για τον λόγο αυτόν, ήδη οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατασχέσει συσκευές κινητών τηλεφώνων, αλλά και τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που χειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία διώκεται για τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού, προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να κρύβονται εκεί οι απαντήσεις για την προμήθεια της ουσίας.

Άλλωστε, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαινόταν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και πριν ξεσπάσει ο σάλος με τα τρία νεκρά παιδιά της, ιδιαίτερα ενεργή στα social media, συμμετέχοντας μάλιστα σε διάφορες ομάδες και ανοίγοντας κουβέντες με άλλους χρήστες, ζητώντας κατά καιρούς πληροφορίες για διάφορα ζητήματα, ακόμα και για ασθένειες παιδιών και ενηλίκων.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται το ενδεχόμενο η 33χρονη να προμηθεύτηκε την κεταμίνη, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται και ως διεγερτικό ναρκωτικό, από το ίντερνετ, κυρίως από διαδικτυακά κυκλώματα που πωλούν και αποστέλλουν ναρκωτικά όλων των ειδών. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι δυνατόν να ζητηθεί από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή να ληφθούν ακόμα και καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα, που έχουν σχέση με την Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια προτίθεται να πραγματοποιήσει νέες έρευνες στην Πάτρα, ακόμα και μυστικές, προσεγγίζοντας συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να λάβει πληροφορίες μέσω «φιλικών συζητήσεων», σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο έφτασε το ισχυρό φάρμακο στα χέρια της.

Άλλωστε, όπως έχει προκύψει, η 33χρονη φέρεται να το χορηγούσε στην κόρη της εδώ και αρκετό καιρό, πριν ακόμα το παιδί καταλήξει στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και πια έχασε τη ζωή του συνεπεία χορήγησης υπερβολικής δόσης του συγκεκριμένου φαρμάκου-ναρκωτικού.

Όσον αφορά το θέμα των ενδεχόμενων συνεργών, οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο παιδιών που έχουν φύγει από τη ζωή, δεν βρίσκεται σε κανένα «κάδρο» υπόπτων, παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί στις αναφορές τους είναι σαφέστατοι και τονίζουν πως, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία έχει ασκηθεί μόνο στη μητέρα του παιδιού, καθώς μόνο για εκείνη έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία. Σημειώνεται πάντως πως οι έρευνες της Aστυνομίας επεκτείνονται και σε φαρμακαποθήκη της Πάτρας όπου εργάζεται ο Μ. Δασκαλάκης, καθώς και ο πατέρας του.

Η πρώτη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη

Την ίδια στιγμή, ο Μ. Δασκαλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κρατά αποστάσεις από τη Ρ. Πισπιρίγκου, την οποία αποκαλεί «κατηγορούμενη». Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Μάνος Δασκαλάκης

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας, δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι». Επιπλέον, δεν είναι καθόλου απίθανο τις επόμενες ημέρες να ανοίξει και ένας ακόμη φάκελος, ο οποίος θα αφορά τη διερεύνηση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρ. Πισπιρίγκου.

Πρόκειται για 69χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε λόγω επιπλοκών ανίατης ασθένειας από την οποία φέρεται να έπασχε. Φήμες στην Πάτρα θέλουν την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και νοίκιαζε το ισόγειο του διώροφου σπιτιού της στο ζευγάρι, να έχει ζητήσει από τη Ρούλα και τον Μάνο να την προσέχουν με την υπόσχεση να τους γράψει το σπίτι.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πάτρα- δημοσίευμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ