Πάτρα: Το σπίτι της Πισπιρίγκου που άδειασε και η δήλωση της Αγγελικής Τσιόλα που προκάλεσε αίσθηση

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί το υπόμνημά της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των νεκρών παιδιών από την Πάτρα.

Την ίδια ώρα, εντελώς άδειο είναι από το Σάββατο το σπίτι στο οποίο διέμενε η οικογένεια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη στην οδό Μπιζανίου.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο θείος της μετέβησαν στο σπίτι από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και μετέφεραν όσα πράγματα της 33χρονης είχαν απομείνει. Μάλιστα, φεύγοντας ξήλωσαν ακόμη και το κλιματιστικό που βρισκόταν στην πρόσοψη του ισόγειου σπιτιού.

Πάτρα

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο 2 Ιουλίου η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ύστερα από συνεννόηση μαζί της, είχε μεταβεί στο σπίτι και ξεκίνησε τη διαδικασία της μετακόμισης όλων των πραγμάτων αδειάζοντας το σπίτι. Η μεταφορά έγινε σταδιακά τις επόμενες ημέρες και χθες με το αυτοκίνητο του πατριού της μεταφέρθηκαν όσα ρούχα και αντικείμενα υπήρχαν στο εσωτερικό του, ενώ άλλα είχαν πεταχτεί στους κάδους απορριμμάτων.

Αγγελική Τσιόλα: “Ολοι κάνουμε λάθη…”

Την ίδια ώρα, σε μια ομιλία, που όπως είναι φυσικό θα συζητηθεί, προχώρησε η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.  Η κ. Τσιόλα μίλησε στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα με θέμα ” οι κίνδυνοι διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, όπως σημείωσε η ιατροδικαστής, που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες.

Μάλιστα η κ. Τσιόλα αναφέρθηκε σε 4 σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές.

“Ολοι κάνουμε λάθη” σημείωσε χαρακτηριστικά η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζοντας πως η αυτοψία στον χώρο όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της 6 μηνών Ίριδας η Αγγελική Τσιόλα δεν είχε τη δυνατότητα της αυτοψίας στον χώρο, καθώς το βρέφος είχε μεταφερθεί νεκρό από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πάντως, η ιατροδικαστής δεν έκανε την οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των θανάτων των τριών παιδιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ