Πάτρα-Το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της Ίριδας: Φτάσαμε σε 7 λεπτά – Δεν χάσαμε τον δρόμο, ούτε καθυστερήσαμε

Καθώς αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, το ΕΚΑΒ δίνει απάντηση στους ισχυρισμούς της Δήμητρας Πισπιρίγκου ότι η κινητή μονάδα καθυστέρησε να φθάσει επειδή έχασε τον δρόμο μετά το τηλεφώνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την έξι μηνών Ίριδα.

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News, ξεκαθάρισε πως η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ έκανε μόλις επτά λεπτά να φθάσει στο σπίτι απ’ όπου έγινε η κλήση και πως ούτε τον δρόμο έχασε ούτε καθυστέρησε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Να αποκαταστήσουμε μια αλήθεια. Η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ από το συγκεκριμένο σημείο ήταν στις 11.37 το πρωί της 21ης Μαρτίου, δεν είχε γίνει καμία άλλη κλήση στο ΕΚΑΒ. Ο χρόνος που κάναμε να αφιχθούμε από την ώρα που διαβιβάστηκε η κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο  στην κινητή μονάδα που στελεχώνεται με γιατρό ήταν επτά λεπτά. Ούτε τον δρόμο χάσαμε ούτε καθυστερήσαμε να πάμε, όπως ακούστηκε ότι το ΕΚΑΒ μπερδεύτηκε και καθυστέρησε να φθάσει στο σημείο”.

Να σημειωθεί ότι η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ισχυρίστηκε ότι το ΕΚΑΒ καθυστέρησε και μάλιστα, η ίδια κατέβηκε στον δρόμο επειδή είχε αργήσει το ΕΚΑΒ, για να κάνει σήμα από μακριά και να πάει γρήγορα στο σπίτι.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε: “Δεν ξέρω αν τα 6 με 7 λεπτά είναι καθυστέρηση για να διανύσεις 3,5-4 χλ. είναι πολλά, αλλά το σημείο που βρίσκεται η οδός Μπιζανίου είναι κεντρικότατο, είναι γνωστό, δεν υπάρχει περίπτωση διασώστης του ΕΚΑΒ να μην γνωρίζει το σημείο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούμε. Τώρα, όσον αφορά στο τι επικαλείται ο καθένας… Εμείς σαν ΕΚΑΒ θεωρούμε ότι  είμαστε πολύ σοβαροί και ότι έχουμε ένα πολύ σοβαρό λειτούργημα και δεν ασχολούμαστε με αυτά”.

Συνέχισε περιγράφοντας το τι συνέβη μέσα στο σπίτι όπου έφθασε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ: “Κάναμε εφτά λεπτά, όταν έφθασε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ που στελεχώνεται με γιατρό, βρήκε δύο γυναίκες και ένα άνδρα και ένα μικρό παιδάκι, το πιθανότερο να ήταν η Τζωρτζίνα. Το μωρό ήταν στην κουζίνα, το είχε στην αγκαλιά μια γυναίκα. Ο γιατρός του ΕΚΑΒ προσπάθησε… Ο γιατρός του ΕΚΑΒ, ένας εξαίρετος γιατρός, που είναι μάχιμος 25 χρόνια στο ΕΚΑΒ, προσπάθησε να προσφέρει ό,τι μπορούσε με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν είδε ότι δεν υπήρχαν δυνατότητες, διακομίσαμε το παιδί στο Καραμανδάνειο. Προσπαθούσε επί 10 λεπτά… Η σοβαρότητά μας δεν μας επιτρέπει να μπαίνουμε σε διαλόγους πέρα από το καθήκον μας κάποιες φορές… Όταν έγινε το συγκεκριμένο συμβάν για εμάς σαν ΕΚΑΒ ήταν άλλη μια περίπτωση ρουτίνας, στην καθημερινότητά μας ,πολύ στενάχωρη γιατί επρόκειτο για μωρό. Με την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση αν και εφόσον είχαμε κάποια υποψία θα ήταν διαφορετικά αυτά που θα σας έλεγα σήμερα” επεσήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ