Βρετανία: Οι εταιρείες στο City ψάχνουν να προσλάβουν στελέχη – Το «δέλεαρ» με τους μισθούς

Σε αναζήτηση στελεχών βρίσκονται οι εταιρείες στο City στη Βρετανία. Οι κενές θέσεις εργασίες αυξήθηκαν ραγδαία στο χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley και οι επιχειρήσεις προσφέρουν υψηλές μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο και να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Οι κενές προς πλήρωση θέσεις εργασίας στο City αυξήθηκαν κατά 73% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η αύξηση της ζήτησης οφείλεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση, αφενός στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού στην Αγγλία και αφετέρου στην εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν οι αγορές στο City.

Τα στελέχη του κλάδου που επέλεξαν το City για τη συνέχιση της καριέρας τους είδαν αύξηση των απολαβών του κατά 22% σε μέσο όρο, σύμφωνα με την έρευνα.

Περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας διαφημίστηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με την έρευνα.

Σημειώνεται ότι η Morgan McKinley τονίζει ότι το θετικό κλίμα ενδέχεται να αλλάξει επί τα χείρω μέσα στο 2022, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ