Πάτρα: Τι θα κρίνει το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει τις τελευταίες ημέρες και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

«Μόνο όταν πάρουν κληρονομητήριο στα χέρια τους και καταστούν νόμιμοι κληρονόμοι τα ξαδέλφια της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, θα έχουμε πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση της θανούσας και θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα για το αν είχαν κάποιοι κίνητρο να τον σκοτώσουν…».

Αυτή η επισήμανση αστυνομικής πηγής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» σημαίνει ότι θα έχει χρονική διάρκεια η έρευνα της Ασφάλειας Πάτρας, ώσπου να δοθούν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν ανακύψει γύρω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη.

Όταν οι συγγενείς της 69χρονης δασκάλας καταστούν κληρονόμοι, θα έχουν το δικαίωμα να πληροφορηθούν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών της και την ύπαρξη ή μη θυρίδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr.

Από την έρευνα που έκανε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συγγενών της θανούσης, Κωνσταντίνος Λέων έχει προκύψει ότι είναι στην ιδιοκτησία της το διώροφο κτίριο της οδού Μπιζανίου 27, το οποίο είναι επιβαρυμένο με οφειλές στο Δημόσιο και σε τράπεζες, συνολικού ύψους 195.000 ευρώ περίπου, ενώ η εκτιμώμενη αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 250 – 300.000 ευρώ.

Η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της 69χρονης, όπως είναι γνωστό, περιήλθε στη «δικαιοδοσία» του Μάνου Δασκαλάκη, καθότι είχε στα χέρια του σχετικό πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς.

Με βάση τα ανωτέρω, η εισαγγελική προκαταρτική έρευνα έχει μια σειρά. Κατά πρώτον, διερευνάται το ιατρικό ιστορικό της Ευγενίας Κούτρα. Συνακόλουθα η αιτία του θανάτου της, ο οποίος οφείλεται κατά τα φαινόμενα σε προχωρημένη σήψη. Εξάλλου, λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα, τα οποία έρχονταν σε επαφή μαζί της (νοσοκόμες, φυσικοθεραπευτές, άτομα της γειτονιάς της κ.ο.κ.).

Τέλος, αυτονόητο είναι ότι το ίδιο θα συμβεί με τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Από την εξέλιξη της έρευνας και όσα εκτιμηθούν από το περιεχόμενο των καταθέσεων θα κριθεί, αν συντρέχει λόγος να γίνει εκταφή της σορού της 69χρονης.

Εισαγγελική πηγή, άλλωστε, σχολίασε στην «Π»: «Μα, είναι δυνατόν να περιμένουμε να ‘’μιλήσει’’ από τον τάφο η 69χρονη, αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί το έργο των Αρχών Ασφάλειας; Μπορεί να μην κριθεί αναγκαίο να φθάσουμε σε εκταφή…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ