Πάτρα: Σενάριο φρίκης για τοξικές ουσίες στον οργανισμό της Μαλένας – Η φθορά στο συκώτι, οι εκτιμήσεις και το ενδεχόμενο εκταφής

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες βλέπουν το “φως” για την υπόθεση θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Οι ερευνητές φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν χορηγηθεί τοξικές ουσίες και στην Μαλένα, το δεύτερο σε ηλικία κοριτσάκι της οικογένειας, που πέθανε πρώτο στη σειρά, το 2019.

Η 3,5 ετών Μαλένα κατέληξε στο νοσοκομείο “Παίδων”, τον Απρίλιο του 2019. Το παιδί είχε λευχαιμία, ωστόσο, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και είχαν διαβεβαιώσει τους γονείς ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν αντιμετωπίσιμο. Δυστυχώς, όμως, το κοριτσάκι πέθανε ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μετά την ανεύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι ερευνητές της υπόθεσης φέρονται να έχουν βάλει στο “τραπέζι” και να εξετάζουν το σενάριο να είχαν χορηγηθεί τοξικές ουσίες και στην Μαλένα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, ως αιτία θανάτου του κοριτσιού καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”. Εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών που επανεξετάζει την περίπτωση θανάτου της Μαλένας, ειδικοί έχουν εκφράσει δημόσια την εκτίμησή τους, ότι αυτός οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Mega, σημείο “κλειδί” φαίνεται πως είναι η εκτεταμένη φθορά που παρουσίασε το συκώτι της Μαλένας. Όπως μεταδόθηκε, ιατροδικαστές αναφέρουν πως εσφαλμένα αποδόθηκε η φθορά αυτή σε ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν εξηγείται μόνο από “ασφυκτικό θάνατο” και εκτιμούν ότι ενδέχεται και στην περίπτωση της Μαλένας να έχει χορηγηθεί κάποια ουσία. Ερευνάται, συγκεκριμένα, εάν έχει δράσει κάποιος τοξικός παράγοντας, μία δηλητηριώδης ουσία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να είναι ενήμερες γι’ αυτή την πιθανότητα, ενώ οι ιατροδικαστές σχεδιάζουν τις επόμενες τους κινήσεις προκειμένου να εξιχνιάσουν και αυτό το μυστήριο.

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με την φθορά στο ήπαρ του παιδιού.

Εφόσον γίνει εκταφή, τότε οι ιατροδικαστές θα έχουν -ενδεχομένως- την δυνατότητα να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού και να γίνει λήψη περισσότερων ιστών, ελπίζοντας πως ίσως έχουν απομείνει υπολείμματα της χορηγούμενης ουσίας, μία εξέλιξη που θα έριχνε “φως” στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ