Πάτρα: Πέθανε αβοήθητος λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο – Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς του

Ένας 49χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, όπου είχε μεταβεί γιατί ένιωθε πόνους στο στήθος και αδυναμία στην αναπνοή, αλλά τον έδιωξαν γιατί δεν είχε εφημερία, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του.    

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Εκείνη την ώρα, έφτασε στο νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας” ο 49χρονος, νιώθοντας δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή.

Ο 49χρονος μετέβη στο νοσοκομείο μόνος του, οδηγώντας. Πάρκαρε άρον άρον το αμάξι του για να προλάβει να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς έχει αντιληφθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό του συμβαίνει και βεβαίως δεν είχε την πολυτέλεια να αντιδράσει αναζητώντας ποιος εφημερεύει και πώς θα φτάσει εκεί. Από το νοσοκομείο του “Αγίου Ανδρέα” του είπαν ότι δεν εφημερεύει και ότι θα έπρεπε να  μεταβεί με το αμάξι του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο άτυχος 49χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση πήρε τηλέφωνο τον αδελφό του ενώ οδηγούσε με το αμάξι του να βγει από το προαύλιο του νοσοκομείου και ενώ ένιωθε να σβήνει, φτάνοντας στο ύψος του περιπτέρου που βρίσκεται έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο αδελφός του κατέφθασε άρον άρον. Ενώ όμως οδήγησε λίγα μέτρα προσπαθώντας να φτάσει στη μίνι περιμετρική για να τον μεταφέρει στο Ρίο, ο 49χρονος έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή.

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο του Ρίου, ήταν ήδη νεκρός. Ο Θ.Ν., εργαζόμενος σε εργοστάσιο, έχασε την ζωή του με αυτό τον τραγικό τρόπο χθες βράδυ, έχοντας καταφέρει να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, από το οποίο -παρά την σοβαρή κατάσταση της υγείας του- τον έδιωξαν.

Η οικογένειά του ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα για το γεγονός και διατυπώνει απορίες σε σχέση με τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

«Είναι δυνατόν να αφήνουν έναν άνθρωπο με τέτοια συμπτώματα να πεθάνει και να του λένε φύγε;» αναρωτιέται ο Βασίλης Καψούρας, σύζυγος της αδελφής του άτυχου 49χρονου, μιλώντας στο thebest.gr. «Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η ανθρώπινη ζωή ή το γράμμα του τύπου; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα εδώ και τώρα ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές με αυτό τον απίστευτο τρόπο και να δικαιωθεί ο δικός μας άνθρωπος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ