Πάτρα: “Όλα θα γίνουν στην ώρα τους” – Τι λέει ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια

Η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, εξακολουθεί να συγκλονίζει. Κάθε ημέρα σχεδόν, και νέες πληροφορίες για την συνταρακτική υπόθεση βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να πέσει φως στα τραγικά γεγονότα που έχουν βυθίσει στο πένθος την οικογένεια των τριών κοριτσιών.

Ο πατέρας των παιδιών, μίλησε για τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες σχετικά με τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας, που έχασε τη ζωή του πριν από μερικές ημέρες. “Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον απινιδωτή και τον βηματοδότη. Να ακούσετε αυτά που είπε ο κύριος Παπαγιάννης. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους… να το ξέρετε αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας των παιδιών στην εκπομπή «Live News» του MEGA.

Αναφορικά με το εάν πιστεύει πως υπήρξε κάποια ιατρική αμέλεια και εάν υποψιάζονται κάτι, ο πατέρας των κοριτσιών απάντησε πως σύντομα θα φανεί η αλήθεια.

Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκαν και αποσπάσματα παλαιότερης συνέντευξης που είχε παραχωρήσει η μητέρα των τριών παιδιών σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η γυναίκα είχε μιλήσει για τις εξετάσεις που χρειάστηκε να δώσει προκειμένου να γίνει διαιτητής.

 

Τι απαντά η οικογένεια που έχασε και τα τρία της παιδιά – Οι επιθέσεις που δέχονται στον δρόμο

Οι γονείς των παιδιών ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον όσων δημοσιεύουν και διαδίδουν ανακρίβειες σχετικά με τα αίτια θανάτου των παιδιών τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, μιλώντας στην ιστοσελίδα thebest.gr, ανέφερε πως οι τραγικοί γονείς θα τοποθετηθούν αρχικά με ανακοίνωση ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κινηθούν και νομικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καράμπελας, “σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουμε διαδικασίες ώστε να κινηθούμε νομικά για όσα αναπαράγονται στα social media. Επίσης για οποιοδήποτε δημοσίευμα το οποίο ενέχει σκοπό συκοφαντικής δυσφήμισης ή είναι συκοφαντικό προς την οικογένεια θα υπάρξουν αστικές και ποινικές αξιώσεις. Όταν τελειώσουν όλα, θα συγκεντρωθούν και για όποια περίπτωση κριθεί, θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές. Άμεσα θα υπάρξει μία τοποθέτηση από την πλευρά της οικογένειας σχετικά με όσα έχουν ακουστεί και δημοσιευτεί το τελευταίο τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή”.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, “συγκεκριμένα θα έχουν μία συμπληρωματική και διευκρινιστική τοποθέτηση για τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών με παράθεση σε επίσημα έγγραφα όπως ιατροδικαστικές εκθέσεις. Και αυτό γιατί κάποιοι Πρόεδροι εταιρειών βγαίνουν και μιλούν χωρίς να έχουν κλινική εικόνα των παιδιών και χωρίς να έχουν στα χέρια τους έγγραφα σχετικά με τους θανάτους. Κάνουν εικασίες. Χθες είχαμε άλλο ένα ανεύθυνο δημοσίευμα- σχόλιο σύμφωνα με το οποίο υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στον απινιδωτή της Τζωρτζίνας”.

Οι γονείς των παιδιών δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που ερευνούν την υπόθεση και πιστεύουν ότι σύντομα θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η οικογένεια έχει βρεθεί ήδη αντιμέτωπη με ακραία περιστατικά, ακόμα και με ανθρώπους που στο δρόμο τους επιτίθενται εξαιτίας διαρροών  και δημοσιευμάτων που τους στοχοποιούν χωρίς καν ακόμη να έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις και ενώ οι ίδιοι ζουν το δράμα της απώλειας των παιδιών τους.

Αυτή είναι η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας – Τι διευκρινίζει ο παιδοκαρδιολόγος

Διευκρινίσεις αναφορικά με την τοποθέτηση του απινιδωτή στην Τζωρτζίνα, έδωσε νωρίτερα σήμερα ο παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη, σχολιάζοντας και τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της οικογένειας της Πάτρας, που μέσα σε τρία χρόνια έχασε τρία παιδιά. Ο Γιάννης Παπαγιάννης μίλησε στην ΕΡΤ για τις εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για την αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αρχικά, ο παιδοκαρδιολόγος σημείωσε ότι “η τοποθέτηση του απινιδωτή στο παιδί έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, υπήρχαν δύο αιφνίδιοι θάνατοι στην οικογένεια”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια για τα επεισόδια. Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα”. Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως “υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή”.

“Αναληθές ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση”

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή, ο Γιάννης Παπαγιάννης ξεκαθάρισε ότι η συσκευή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη “δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της, ούτε κατέγραψε κάποια αρρυθμία που να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού”. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι ο βηματοδότης περιλαμβάνεται μέσα στον απινιδωτή. “Επειδή γράφτηκαν στον Τύπο πράγματα που δεν είναι ακριβή, ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, αυτό είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει δυνατότητα ο απινιδωτής να μας πει αν κάποιος επέδρασε στην καρδιά και πώς. Εκείνο που μπορεί να δείξει είναι αν υπήρχε καλή λειτουργία του μηχανήματος, αν υπήρχαν αυξημένες αντιστάσεις, αν υπήρχε ηλεκτρονική παρεμβολή -που δεν υπήρχε- και αν υπήρχαν αρρυθμίες, τις οποίες δεν ανιχνεύσαμε”.

Σύμφωνα με τον παιδοκαρδιολόγο, “η καρδιά μπορεί να σταματήσει γι’ άλλους λόγους, όπως ένα μακρύ επεισόδιο επιληψίας, σπασμών, διακοπής της αναπνοής για κάποιο λόγο, μεταβολικές διαταραχές που να μην επιτρέπουν την καλή λειτουργία της καρδιάς. Ο απινιδωτής και ο βηματοδότης δεν μπορούν να δουλέψουν, αν η καρδιά η ίδια δεν έχει επαρκή, καλή λειτουργία”. “Εμείς δεν βρήκαμε στην καρδιά κάποιο σαφές πρόβλημα πρωτοπαθές. Δευτεροπαθή που να προέρχονται από άλλες αιτίες, είναι πολύ πιθανόν να υπήρχαν”, συμπλήρωσε.

Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας και ο απινιδωτής

Θέλησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κάποιο καρδιολογικό αίτιο προγενέστερο. “Εκείνο που ξέρουμε από ένα καρδιογράφημα που έγινε στο παιδί την ώρα της ανάνηψης είναι ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά, αλλά μετά από μισή ώρα που γινόταν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο παιδί, έπαψε πλέον να μπορεί να διεγείρει την καρδιά. Συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά η καρδιά δεν ανταποκρινόταν”, τόνισε. Ερωτηθείς τι έδειχνε ο απινιδωτής την ώρα που η μητέρα καλούσε σε βοήθεια, ο γιατρός διευκρίνισε ότι λειτουργούσε κανονικά ως βηματοδότης, “έδινε ηλεκτρονικούς παλμούς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ