Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για το περιστατικό με τον 35χρονο που του έβαλαν φωτιά

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το εξοργιστικό περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα με έναν 35χρονο Ρομά, τον οποίο υποχρέωσαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και τού έβαλαν φωτιά, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Γιώργος Μπισμπίκης.

Πάτρα: «Είμαστε φίλοι, κάναμε πλάκα» κατέθεσε ο 35χρονος Ρομά – Τι είπε για τη φωτιά και τα κάλαντα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του 35χρονου, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Από την κατάθεση του 35χρονου φαίνεται πως επισκεπτόταν τακτικά την εν λόγω επιχείρηση για να παίρνει σίδερα, έδειξε να έχει σώας τας φρένας και υποστήριξε πως του έδωσαν οι παριστάμενοι 20 ευρώ.

Πάτρα: Τον έδιωξαν από γλέντι και επέστρεψε με κουζινομάχαιρο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και δείχνει άνδρα να πυρπολείται σε περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι:

Πάτρα: Τι κατέθεσε ο 35χρονος που του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

«Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Αυτό που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν τον κοροϊδεύουν. Έπειτα από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να καθίσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, pelop.gr.

Ο άνδρας υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει να λέει το «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά». Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ένας από την παρέα, τού πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και τού βάζει φωτιά.

Πάτρα- φωτιά

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο άνδρας αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλιτώνοντας από σοβαρά εγκαύματα, την τελευταία στιγμή.

Όταν τους απειλεί με μηνύσεις, η παρέα προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει. Το γεγονός γίνεται γρήγορα γνωστό στην πόλη, προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ κάποιοι πολίτες ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του επικίνδυνου «καψονιού» απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό του 35χρονου. Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ