Πάτρα: Νέες πληροφορίες για την ιατροδικαστική διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας

Νέες πληροφορίες για την ιατροδικαστική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των νεκρών παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως η ιατροδικαστική έρευνα για τις αιτίες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας ξεκινάει από την αρχή. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας ξεκινούν από την αρχή την ιατροδικαστική εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο οποιαδήποτε ευρήματα καταγράφηκαν από τις προηγούμενες εκθέσεις που είχαν υπογράψει για την 3,5 ετών Μαλένα, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, τον Ιούλιο του 2019, και για την 7 μηνών Ίριδα, η ιατροδικαστής Τσόλια, τον Μάρτιο του 2020. Τίθενται δηλαδή υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα που ήδη υπάρχουν.

Τι σημαίνει ότι ξεκινάει από την αρχή η ιατροδικαστική έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Ξεκινάει από την αρχή όλος ο εργαστηριακός, ο ιστολογικός και ο τοξικολογικός έλεγχος, ενώ θα γίνει και πλήρης νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη. Αρμόδια πηγή δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι χρειάζεται να δοθεί χρόνος στους ιατροδικαστές να εκτιμήσουν τα γεγονότα και να θέσουν την υπόθεση σε ασφαλή οδό συμπερασμάτων.

Επίσης οι ίδιοι οι ιατροδικαστές δεν προσδιορίζουν  το χρόνο διάρκειας για την ιατροδικαστική έρευνά τους, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την υπονόμευε.

Οι κύβοι παραφίνης ίσως κρύβουν το μυστικό για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στις 20 Απριλίου 2022, οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, παρέλαβαν επίσημα την Εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. H πρώτη κίνηση τους ήταν είναι η εκ νέου εξέταση των ευρημάτων των τοξικολογικών αναλύσεων, μετά τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ενώ το ίδιο έγινε και με τις ιστολογικές εξετάσεις.

Όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχουν μπει οι κύβοι παραφίνης που είχαν διατηρηθεί μετά τους θανάτους των παιδιών και περιέχουν τα κρίσιμα στοιχεία που ίσως δώσουν την λύση στο μυστήριο. Οι κύβοι παραφίνης δεν αποκλείεται μάλιστα να αποσταλούν και σε εργαστήρια του εξωτερικού, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν δηλαδή τα εργαστήρια στην Ελλάδα δεν μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανάλυση που απαιτείται.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηριακών ελέγχων βρίσκονται όλες οι ουσίες και αναζητούνται κυρίως αυτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες με την χορήγησή τους. Να σημειωθεί ότι δεν αναζητούν μόνο την κεταμίνη, την ουσία που αποδείχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονηςΤζωρτζίνας.

Εκτός από ουσίες όμως, στο στόχαστρο της έρευνας των ιατροδικαστών έχουν μπει και άλλοι τρόποι που θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν τον θάνατο των δύο παιδιών. Αυτό θα προκύψει μόνο με την λεπτομερή και πολύ προσεκτική ανάλυση των στοιχείων, αλλά και με  την συνδυαστική ερμηνεία ευρημάτων από τους δύο ιατροδικαστές.

“Θα ήταν παρακινδυνευμένο να προσδιορίσουμε χρονικά την διάρκεια της έρευνας. Σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες, ίσως και εβδομάδες για να υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να δώσουμε από τώρα χρονικό προσδιορισμό”, ανέφεραν στο enikos.gr πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ