Πάτρα: Απάντηση στο μυστήριο θανάτου της Μαλένας θα δώσει ένα νέο “εργαλείο” – Είχαν ψάξει για κεταμίνη στον οργανισμό της

Ο θάνατος της Μαλένας βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών που διενεργούν την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Η 3,5 ετών Μαλένα κατέληξε το 2019 και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια, ωστόσο, πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα έρευνα. Σημαντικό ρόλο στη λύση του μυστηρίου και την απάντηση του κρίσιμου ερωτήματος, εάν χορηγήθηκε κάποια αναισθητική ουσία στην Μαλένα, αναμένεται να παίξει ένας νέος φασματογράφος, όπως αποκάλυψε το mega. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα και ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, οι Αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της Μαλένας, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Η εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι του κοριτσιού, έχει μπει στο “μικροσκόπιο”, καθώς φαίνεται να υπήρχε κάποια αιτία που να προκάλεσε πρόβλημα στο παιδί για πολλή ώρα.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LiveNews, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ουσία θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του κοριτσιού. Αντίθετα, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η κεταμίνη.

Ως εκ τούτου, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στην Μαλένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσο λίγες ημέρες στην Αθήνα. Όπως μεταδόθηκε, στις εννέα ημέρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο, η 33χρονη φέρεται να βγήκε μόνον δύο με τρεις φορές εκτός αυτού του χώρου, προκειμένου να πάει για φαγητό σε κοντινά εστιατόρια.

Τον γρίφο, εάν τελικά χορηγήθηκε κάποια αναισθητική ουσία στην Μαλένα, αναμένεται να λύσει ο νέος φασματογράφος που έχει αποκτήσει εδώ και μερικές ημέρες το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αυτός ο φασματογράφος έχει πολλαπλάσιες δυνατότητες ανίχνευσης τοξικών ουσιών. Η συσκευή αναμένεται να τεθεί επισήμως σε λειτουργία, από αύριο.

Είχαν ψάξει για κεταμίνη στην Μαλένα

Στο μεταξύ, ο τοξικολόγος που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Μαλένας, αμέσως μετά τον θάνατό της, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ειδικοί είχαν κάνει αναζητήσεις για ενδεχόμενη παρουσία κεταμίνης στην Μαλένα, αλλά δεν εντοπίστηκε η ουσία αυτή.

Σε δήλωσή του στην ίδια εκπομπή, ο τοξικολόγος αποκάλυψε ότι είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στο κοριτσάκι της οικογένειας, που κατέληξε πρώτο στη σειρά, και δεν είχε βρεθεί κάτι.

“Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα, τίποτα”, ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή.

“Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική την Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική την Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το ’19, το άλλο το ’22 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα”, υπογράμμισε ο τοξικολόγος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ