Νανά Βενέτη: Δείτε πώς είναι σήμερα η καυτή ηθοποιός των ’80s – Οι throwback φωτογραφίες της Καίτης Φίνου

Τη δεκαετία του ’80, την “χρυσή” εποχή της βιντεοκασέτας, η Νανά Βενέτη ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα.

Η ηθοποιός υπήρξε από τα πολύ γνωστά sex symbols εκείνης της περιόδου. Όμως αποφάσισε να αποσυρθεί από τη showbiz και την υποκριτική και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.  Επέλεξε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις, που διατηρεί με τον σύζυγό της.  Η καλλονή των 80′ σήμερα είναι ξανθιά και παραμένει πολύ όμορφη. 

Η ίδια έχει δηλώσει πως η εικόνα του sex symbol την παγίδευσε επαγγελματικά: «Μου γύρισε μπούμερανγκ η εικόνα του καuτό symbol, δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτή την εικόνα. Οι ρόλοι που μου έδιναν ήταν η εύκολη λύση».

Νανά Βενέτη

Η Βάνα Βενέτη ήταν και είναι φίλη με την Καίτη Φίνου, η οποία θυμήθηκε τα παλιά και έκανε ένα throwback, ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες.  “Η ζωή μας τότε μια τρέλα…ξενύχτι, γύρισμα, θέατρο…κάθε μέρα. Η Νανά βέβαια έκανε καλύτερη ζωή, πρόσεχε τον εαυτό της, νομίζω δεν έπινε, δεν κάπνιζε…και ο χρόνος την αντάμειψε” έγραψε η Καίτη Φίνου.

Η Νανά Βενέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αρχικά ασχολήθηκε με το ελεύθερο σχέδιο. Το 1982 εμφανίστηκε πρώτη φορά σαν ηθοποιός στον «Πλούτο» τού Αριστοφάνη με το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά όπου έπαιζε τον ρόλο τού Ερμή.
Ακολούθησαν παιδικές σκηνές και το 1984 άρχισε την επαγγελματική της πορεία από το θέατρο «Χατζηχρήστου» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, Γιώργο Παπαζήση, Τιτίκα Στασινοπούλου,Ερρικα Μπρογιερ κ.α.
Το 1984 άρχισε να φοιτά στην Ανώτερη Δραματική σχολή «ΜΑΙΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ -ΤΡΑΓΚΑ» από όπου αποφοίτησε το 1987. Έκτοτε έπαιξε στα εξής Θέατρα: ΑΚΡΟΠΟΛ, ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ, ΑΘΗΝΑΙΟΝ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ,BROADWAY, METROPOLITAN, ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ,ΒΕΜΠΟ,SUPER STAR.
Ακολούθησαν συνεργασίες στο θέατρο, κινηματογράφο, video με τούς: Κώστα Χατζηχρήστο, Νίκο Ρίζο, Γιάννη Γκιωνάκη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά, Νίκο Ρίζο, Γιώργο Μαρίνο, Χάρη Κλύν, Δημήτρη Πιατά, Γιάννη Μιχαλόπουλο , Σωτήρη Μουστάκα, Στάθη Ψάλτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Νίκος Γαλανό ,Αλέκο Τζανετάκο, Γιάννη Βούρο, Κώστα Τσάκωνα, Σωτήρη Τζεβελέκο, Γιάννη Ζουγανέλη, Ηλία Λογοθέτη, Κώστας Ρηγόπουλο, Μιμή Ντενίση,Ρίκα Διαλυνά, Γιάννη Μπέζο, Βλάση Μπονάτσο , Αννα Ανδιανού, Γιώργο Παρτσαλάκη, Σπύρος Παπαδόπουλος, Δημήτρη Πουλικάκο, Γιώργο Πάντζα, Κατερίνα Γιουλάκη, Σοφία Βόσσου, Παύλο Κοντογιαννίδη, Μάρθα Καραγιάννη, Γιώργος Παπαζήση , Δημήτρη Καλιβωκά, Ανδρέας Ντούζο ,Χρήστο Βαλαβανίδη ,Πάνο Μιχαλόπουλο,Νατάσα Γερασιμίδου, Σπεράντζα Βρανά, Αννα Ματζουράνη, Νίκο Απέργη κ.α
Την σεζόν 91’-92’ εμφανιζόταν στο κέντρο διασκέδασης «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» έναντι Αερολιμένα Ελληνικού ( Μάκης Χριστοδουλόπουλος –Λίτσα Διαμάντη, Νίκος Νομικός, Μιχάλης Μενιδιάτης) & 92’-93’ (Σταμάτης Γονίδης , Πίτσα Παπαδοπούλου,Νίκος Νομικός, Μιχάλης Μενιδιάτης, Σαμπρίνα κ.ά.) και παρουσίαζε show από γνωστά musical τού Hollywood όπου εμφανιζόταν ως Merilyn Monroe και Julie Andrews σε μουσικοχορευτικό Show.
Το 1994 αποφάσισε να σταματήσει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο και έπαιξε τελευταία φορά στο θέατρο «ΛΑΜΠΕΤΗ»στην παράσταση
«ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ …ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ» Κωμωδία στο «ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ» με τούς: Γρηγόρη Βαλτινό-Γιάννη Βούρο-Χριστίνα Θεοδωροπούλου- Νεφέλη Ορφανού
Έκτοτε αποφάσισε να σταματήσει την καλλιτεχνική της πορεία και να ασχοληθεί με τον χώρο των Business.
Είναι παντρεμένη από το 2004 με Άγγλο επιχειρηματία και έχει έναν γιό.
‘Οπως αναφέρει στο βιογραφικό της στην σελίδα της στο Facebook, “τo 1998 πήρε την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας TCMs.r.l. κατασκευής γερανοφόρων οχημάτων και εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ασχολήθηκε με διαγωνισμούς τού δημοσίου. Το 2001 προμήθευσε 36 νέα γερανοφόρα την Ελληνική Αστυνομία και κατόπιν συνεργάστηκε με τούς φορείς ΗΛΠΑΠ , ΟΑΣΑ & Πυροσβεστική.  Στον ιδιωτικό τομέα προμήθευσε την ΕΛΠΑ και άλλες ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς οχημάτων.
Το 2002 πήρε την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας Pagliero s.r.l κατασκευής καλαθοφόρων οχημάτων όπου προμήθευσε την Δ.Ε.Η μετά από δημόσιο διαγωνισμό.
Παράλληλα είχε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία AIRO Tigieffe αυτοκινούμενων πλατφορμών όπου προμήθευσε την εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος» κ.α.
Επίσης δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ακινήτων (ανέγερση και διαχείριση) , εταιρεία πού δημιούργησε το 2010 με τον σύζυγό της και ασχολείται ακόμη και σήμερα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ