Πάτρα: Αμφισβητούν τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας

Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, εκτιμήσεις- φωτιά ειδικών δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια αμφισβητείται ανοιχτά από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και πρόσθεσε:

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η ηπατική ανεπάρκεια».

Εκτός από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και με την έκθεση της Ίριδας και την αναφερόμενη ως αιτία αγενεσία φλεβοκόμβου.

Την άποψη του γνωστού ιατροδικαστή στηρίζει και καρδιολόγος που μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και πάλι»

«Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό» σημείωσε.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αποτελούν το «κλειδί» όπως εκτιμούν ειδικοί για να ριχθεί φως στην υπόθεση και των τριών θανάτων.

Η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε την τελευταία αποκαλυπτική συνομιλία που είχε με τη μητέρα των παιδιών. Ρωτούσε ανήσυχη τη δημοσιογράφο για τις νέες μαρτυρίες που θα παρουσίαζε.

Στην τελική της φάση βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών, ενώ θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ