Πάτρα: “Αυτή είναι η αιτία που χάθηκαν τα παιδιά μας” – Τι λέει η αδελφή της μητέρας

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Την ώρα που οι τελευταίες εκτιμήσεις, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση, η αδελφή της μητέρας των παιδιών μιλώντας στην ιστοσελίδα flamis.gr υπογραμμίζει πως ο θάνατός τους προήλθε από γενετικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα η Δήμητρα Πασπαρίγκου τόνισε: “Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος”. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο ο καρδιακός γενετικός έλεγχος ο οποίος δεν έχει δείξει πρόβλημα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων γενετικών ελέγχων αναμένονται τον Μάιο.  Θα πρέπει να τονίσουμε πως μέχρι σήμερα οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν “δείχνουν” έγκλημα. Μόνο αν ανατραπούν τότε ενδέχεται να κινηθούν διαδικασίες σε διαφορετικό επίπεδο. Εκτός και αν το Ανθρωποκτονιών έχει στοιχεία για το αντίθετο”.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί ο πατέρας μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας – Όλο το παρασκήνιο

Πάτρα - Μαλένα

Νωρίτερα, σήμερα, αποκαλύφθηκε το παρασκήνιο της μεταφοράς των οργάνων της μικρής Ίριδας, από τον ίδιο τον πατέρα στην παθολογανατόμο στα Ιωάννινα. Η Ίριδα, το έξι μηνών βρέφος, ήταν το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας που κατέληξε αιφνίδια. Την Ίριδα εντόπισε νεκρή μέσα στην κούνια της, η αδελφή της μητέρας των παιδιών, που βρισκόταν μαζί της στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, στις 21 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, μετά τον θάνατο του βρέφους, ο πατέρας ήταν εκείνος που μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας, στην παθολογανατόμο κυρία Μιτσέλου στα Ιωάννινα. Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός, τα όργανα του παιδιού δεν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, καθώς υπήρχε ανοιχτή δικαστική διαμάχη μεταξύ των γονέων και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας. Ως καλύτερη λύση, προκρίθηκε η μεταφορά των οργάνων στα Ιωάννινα.

 

Βάσει πρωτοκόλλου, έπρεπε να μεταφερθούν με περιπολικό της αστυνομίας στις αρμόδιες Αρχές που θα διενεργούσαν τις προβλεπόμενες εξετάσεις για να πέσει “φως” στην αιτία θανάτου του βρέφους. Όμως, φαίνεται ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα δρομολόγια της αστυνομίας για τα Ιωάννινα, όπως μεταδόθηκε. Ο πατέρας, επειδή θα έκανε ούτως ή άλλως δρομολόγιο στα Ιωάννινα, λόγω της δουλειάς του και έχοντας την αγωνία να διαπιστώσει τι είχε συμβεί στο βρέφος, προσφέρθηκε να τα μεταφέρει ο ίδιος, όπως και τελικά έγινε. Το Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας άναψε το “πράσινο φως”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε, και συνέταξε το σχετικό έγγραφο. Ο πατέρας μετέφερε στα Ιωάννινα τα όργανα της Ίριδας, με ιδιωτικό φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν. Ο πατέρας φέρεται να τα παρέδωσε κλαίγοντας, ενώ η παθολογανατόμος τον διαβεβαίωσε ότι θα έβρισκε από τι κατέληξε το παιδί, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε -εκτός από το μακάβριο της υπόθεσης- παραβιάζει τα σχετικά πρωτόκολλα, όπως επισημάνθηκε.

Ο ίδιος ο πατέρας, είχε αναφερθεί στο γεγονός αυτό, στη συνέντευξη που είχε δώσει το ζευγάρι στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της εκπομπής, η ενημέρωση που είχε ο πατέρας από ιατροδικαστή ήταν ότι επειδή δεν υπήρχαν δρομολόγια της αστυνομίας για τα Ιωάννινα, η μεταφορά θα γινόταν, έπειτα από τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Καθώς το θέμα της Μαλένας βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη, η οικογένεια ήθελε να μάθει για τον θάνατο της Ίριδας, από τι προήλθε και εάν σχετιζόταν με κάποιο τρόπο με τον θάνατο της Μαλένας ή όχι, μεταδόθηκε στην ίδια εκπομπή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ